Nissan празнува производството на 500 000-я LEAF

Автомобилът, произведен в завода в Съндърланд, е доставен на клиент от Норвегия, непосредствено преди Световния Ден на Електрическите Автомобили.

1
191

В чест на Световния Ден на Електрическите Автомобили, Nissan отбелязва производството 500 000-я LEAF – първият масов, 100% електрически автомобил. С половин милион произведени броя, все повече хора по света имат възможността да се наслаждават на пионера при автомобилите с нулеви емисии.

Това важно събитие се случи в завода в Съндърланд, почти десетилетие след пускането на модела в продажба. От 2013г. до сега в Англия са произведени 175,000 броя.

Производствените мощности на Nissan в Съндърланд, изработват LEAF спазвайки най-високи стандарти, за да гарантират, че всеки LEAF въплъщава вълнение и иновации, като същевременно се стреми да постигне напредък в устойчивата мобилност.

Nissan LEAF печели отличия по целия свят, включително Автомобил на годината 2011 в Европа, Световен автомобил на годината 2011, Автомобил на годината Япония през 2011 и 2012 г,. Еко автомобил на България за 2019г., но по-важното е, че автомобилът спечели доверието на стотици хиляди потребители.

Щастливият собственик на LEAF номер 500,000 е Мария Янсен, от Норвегия.

Със съпруга ми закупихме Nissan LEAF през 2018г. и от тогава сме влюбени в модела, сподели г-жа Янсен. “Изключително сме развълнувани, да сме собственици на 500,000Nissan LEAF. Този автомобил напълно удовлетворява нашите нужди, с увеличения си пробег и най-съвременни технологии.“

 Проправяне на пътя на „наелектризираното“ бъдеще

С над 14,8 милиарда изминати километра без замърсяване от 2010 г. насам, собствениците на LEAF по целия свят са спомогнали за спестяване на над 2,4 милиарда килограма CO2 емисии.

По време на изолацията породена от COVID-19, качеството на въздуха по целия свят се подобри и благодарение на намаляване на емисиите на въглероден диоксид. В Европа проучванията показват, че 68% от хората подкрепят мерки за предотвратяване на връщане към предишните нива на замърсяване на въздуха2.
„Потребителите усетиха по-чистият въздух и намаленото шумово замърсяване по време на изолацията,“ каза Хелън Пери, ръководител на звено електрически автомобили и инфраструктура в Nissan Европа. „Сега, повече от всякога, те се стремят да предприемат следващи стъпки към по-устойчиво бъдеще и Nissan LEAF допринася за тези усилия.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари