8.6 C
София

Volvo започна серийното производство на електрическа строителна техника

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), която е дъщерна на компанията Volvo Group демонстрира работата на своя нов компактен електрически багер Volvo CE ECR25 Electric.

Новите електрически багери на Volvo бяха тествани на многобройните строителни обекти в Калифорния. Те са оборудвани с акумулаторни блокове с капацитет 20 киловатчаса, като времето за зареждане от 0 до 80% възлиза на около 50 минути. Нивото на шума на работа на тази строителна техника е 84 децибела или с 9 децибела по-малко в сравнение с дизеловата версия. Засега времето за автономна работа е едва четири часа и директно зависи от обемите и сложността на извършваната строителна работа.

Използваният акумулаторен блок издържа не по-малко от 200 цикъла на зареждане и разреждане, без да има значителен спад в неговия капацитет.

Техническите характеристики на новата строителна техника на Volvo са съвсем същите както и на дизеловите варианти. Но тя се търси много, понеже нейното техническо обслужване е незначително и минимално, което е голям плюс.

Клиентите от САЩ вече могат предварително да поръчат компактния електрически багер ECR25 Electric, както и неголемия челен товарач L25 Electric. Компанията-производител заяви, че доставките на тази техника ще започнат в началото на следващата година. Серийното производство на багера и на товарача вече е започнало.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини