Автомобилът Tesla Roadster направи своята първа обиколка около Слънцето

9
879

Според специалния сайт WhereIsRoadster.com, автомобилът Tesla Roadster на Илън Мъск, изпратен с изкуствения пътник Starman чрез SpaceX в космоса, вече е направил пълна орбита около Слънцето. Разстоянието, което превозното средство е изминало досега, е около 762 милиона мили. Като се има предвид, че Tesla Roadster е започнал пътуването си през февруари миналата година, за една пълна обиколка на нашата звезда са му били необходими 557 дена. Според уебстраницата, на борда манекенът Starman трябва да е изслушал песента на Дейвид Бауи „Space Oddity“ над 151 хиляди пъти… ако електромобилите можеха да издържат толкова дълго без зареждане.

Автомобилът Tesla Roadster беше изстрелян в космоса като част от тестовото изпитване на ракетата SpaceX Falcon Heavy. Тя бе проектирана по такъв начин, че трите бустера се приземиха обратно на Земята, и двата от тях могат да се използват повече от един път за пренос на тежки товари извън земната атмосфера. След изстрелването каченият на борда електромобил пое по свой собствен път из Слънчевата система, отдалечавайки се от родната планета. Уви, едва ли скоро той ще се завърне у дома – според изчисленията, Tesla Roadster ще бъде сравнително близо на 5-ти ноември 2020, на 32,2 милиона мили от Земята. Следващото предполагаемо приближаване се предполага, че ще се случи през 2047.

Дотогава обаче има голяма възможност ние сами да отидем и да си го върнем обратно. SpaceX ракетите вече се подготвят за изследване на дълбокия космос, а след 2030-та година САЩ планира да изпрати първите хора на Марс.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тъй-тъй
тъй-тъй

Така де, какво е един космически боклук повече? И без това има вече толкова много. А и какво му пука на гусин Мъск за Земята – той ще се мести на Марс. Разбира се, като преди това бомбардира полюсите на Марс с ядрено оръжие – човекът е визионер, а ядреното оръжие е бъдещето… или не… Абе, важното е реклама да става…
ПП. Кабриолет в космоса е за мен едно от най-тъпите неща, случвали се за последните 50 години.

Почти
Почти

А ти колко си неграмотен Ганьо, поне да знаеше за какво говориш, ама откъде толкова образование, важното е да си кажеш анти Мъск мантрата навсякъде където можеш, поне се надявам да пада по някоя рубла за това ти усилие, ако ли не жалко за теб и скрития ти профил в фейса

тъй-тъй
тъй-тъй

@Почти
Търсил си ми профила във фейса? Това ме ласкае. Нямам фейс.
ПП. Космическият боклук си е космически боклук – замърсител, отпадък. А моите чувства към Мъск нямат нищо общо.

Dave
Dave

Боклука е проблем само в ниската орбита около земята. В орбита около слънцето дори да се напиняш няма да можеш да направиш боклук. Материала на цялата земя няма да стигне за да може дори да се каже че там има боклук, но от теб се очаква такова малоумие затова не ти се сърдя.

тъй-тъй
тъй-тъй

@Dave
Обяснявам за неразбралите – говоря именно за космическия боклук около Земята. Не ми е известно за космически боклук в други орбити, тъй като, за да имаш боклук, трябва да имаш замърсител. А откъде ви хрумна, че боклукът бил проблем само в ниската орбита? Това може би е странен начин за оневиняване на гусин Мъск? Боклукът си е боклук и проблем, както в ниската, така и във високата орбита, тъй като е боклук и замърсява.

тъй-тъй
тъй-тъй

@Почти, @Dave
Доста несвързани постинги, имам чувството, че са на един човек. Убягна ми смисълът, доводи липсват, само малко неумела мъскозащита. Оставам леко озадачен.

Почти
Почти

Значи какво пак не си разбрал май френд, и това което е казал колегата Дейв(нямаме връзка) е пределно ясно з а седмокласник. Този роудстър е пуснат в хелиоцентрична орбита с допирателна траектория с марсианската орбита, и няма никаква връзка с околоземната орбита, това е изпитателен товар и дали е тесла на 10 години, или бетонен блок(известно в авиокосмическата индустрия като boilerplate, тоест заместващ изпитателен товар) няма никакво значение. Всеки производител изпраща такъв на първия полет на аерокосмически продукт включително и твоите братушки. Това се учи в начално училище, това го прави с нищо по различен за космическата пустош от всеки… Виж още »

тъй-тъй
тъй-тъй

@Почти Както казах, космическият боклук си е космически боклук. Без значение, дали е бетонен блок, или автомобил. Вие сериозно ли твърдите, че няма разлика между метеор и кабриолет? Метеор? Кабриолет? Усещате ли? Едното е метеор, а другото кабриолет. Разлика има. Отделен е въпросът, че ще стане метеор, ако навлезе в нечия орбита /на Марс примерно/, в момента си е космически боклук с изкуствен произход. ПП. Да не говорим, че кабриото на гусин Мъск е от много по-токсични материали, отколкото бетонния изпитателен товар. Обобщавам: Това е космически боклук с изкуствен произход, от токсични и неразлагащи се материали. А ако са му… Виж още »

zmei
zmei

Идеален пробег за българския пазар. Да пускат една обява в мобиле, първи собственик, каран само на дълго!