Агресивният електрически кросоувър Cupra el-Born ще има пробег от 500 километра

5
1674

През месец март миналата година на автосалона в Женева Seat представи концептуален модел на електрическия кросоувър Seat el-Born, серийното производство на който ще започне съвсем скоро. Електромобилът получава името Cupra el-Born и ще се сглобява в същата фабрика в Цвикау (Германия) в който ще се сглобява и VW ID.3, считано от 2021 година.

Интересно е, че серийната версия в сравнение с концетуалния модел, има не само външни, но и технически промени.

Моделът Cupra el-Born се базира на модулната платформа на концерна-майка VW MEB. За серийно произвеждания модел е указано само ускорението от 0 до 50 км/ч – 2,9 секунди. Поставен е акумулаторен блок с капацитет 77 KWh (без оставения запас капацитетът е 82 KWh). Поддържа се технология за бързо зареждане, която осигурява енергия за 260 км пробег с 30 минути зареждане. Пробегът със 100% заредени акумулаторни батерии е малко над 500 км.

Електрическият кросоувър е оборудван с проекционен дисплей с допълнена реалност (HUD AR), ексклузивното адаптивно окачване Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) с което електромобилът автоматично се настройва към пътните условия и към стила на шофиране на водача. Обновен е и интериорът, като са въведени редица промени – повдигната централна конзол, нов волан с Profile Selection и нови превключватели за избор на режима на задвижване.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари