8.1 C
София

Адвокатите на Apple обявиха война на пиратите

Най-четени

Адвокатите на компанията Apple започнаха мащабна борба срещу пиратите, които разпространяват платени приложения от App Store. Те вече са изпратили официално уведомление до хостинг, който предлага услуга, подпомагаща потребителите при получаване на нелегално съдържание.

За да получат по незаконен начин приложения от App Store, потребителите трябва да проведат Jailbreak на своето iOS-устройство и да инсталират на него приложение, наречено Installous. След това те получават достъп до хранилището за софтуер Apptrackr. Именно последното стана жертва на юристите на компанията, които изискват незабавното затваряне на ресурса. В отговор на тези действия ръководството на Apptrackr премахна преките линкове към приложенията и премести услугата извън територията на САЩ, така че Apple да не може да оказва натиск върху собствениците на хостинга. Последното вероятно значително е увеличило разходите за ресурса, в тъй като на сайта се появиха реклами и съобщение, че той вече не може да се издържа само от дарения.

Трябва да се отбележи, че пиратството в семейството iOS съществува от дълго време, но досега Apple отговаряше вяло на него, като пускаше нови версии на операционната система при появата на Jailbreak. Вероятно сега политика на компанията в това отношение е била основно преразгледана.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини