Компанията Lockheed Martin и нейното предприятие United Launch Alliance, което се занимава предимно с държавните поръчки на САЩ за изстрелване на космически апарати в космоса, стартира уеб-сайта RocketBuilder, който дава възможност да се конфигурира и поръча собствена космическа ракета и да се състава планът за нейното изстрелване в космическото пространство. Тази услуга може да се окаже много полезна например на големите корпорации със собствени телекомуникационни услуги.

Конфигураторът за ракети дава възможност за оценка на цената и многобройните свързани с нея нюанси: надеждност, дата на изстрелване с възможност за отлагане на полета, оптимизация на орбитата и други важни неща, които могат да са неизвестни за клиента, а някои може и да са забравени. Ето защо, използването на специално създадена за тази цел онлайн-услуга е удобно. С нейна помощ може да се пресметне колко ще струва тази ракета в зависимост от начина на извеждане на полезния товар в космоса и удължаване времето на работа на спътника.

rocketbuilder-2

Когато всичко е конфигурирано може да се види 3D модела на ракетата и да се промени конфигурацията преди закупуването. Стартовата цена на ракетите в сайта RocketBuilder е $19 милиона. Дори и нищо да не възнамерявате да купите, можете да посетите сайта и конфигуратора.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари