Акционерите на Facebook искат оставката на Марк Зукърбърг

3
1476

Маркетинговите агенции заведоха съдебно дело срещу най-голямата социална мрежа. Рекламодателите считат, че екипът на Марк Зукърбърг от една година знае за възможността за превъртането на броячите за броя гледания на видеата в социалната мрежа, но е скрил тази информация от тях. Разгаря се нов гигантски скандал, който накара акционерите отново да повдигнат въпроса за махането на Зукърбърг от управлението на компанията.

Преди време Facebook спомена, че е сгрешила в оценките си за броя гледания на видеата и е завишила този показател с 60-80%. Преди няколко часа CNBC съобщи, че всъщност Facebook е завишила броя гледания с невероятните 150-900%

Екипът на Зукърбърг обяснява случилото се не с някакъв умисъл, а с грешка в пресмятанията. Facebook заяви, че не е взимала от рекламодателите допълнителни финансови средства. Но контрагентите са сигурни, че компанията от една година знае за проблема, но не е споделила информацията с тях. Ищците искат компенсация, но засега не назовават сумата.

През последните две години Facebook имаше сериозни проблеми. Тя бе обвинена в разрушаване на демокрацията, след това броят на нейните потребители намаля, наложи се въвеждането на цензура и какво ли още не. Акционерите веднъж вече поставиха въпроса, че Марк Зукърбърг не се справя с управлението на Facebook. Сега отново се убедиха в това.

Но акционерите едва ли ще постигнат нещо, понеже решаващият глас принадлежи на Зукърбърг.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари