Акционерите на Facebook искат оставката на Марк Зукърбърг

3
1411

Маркетинговите агенции заведоха съдебно дело срещу най-голямата социална мрежа. Рекламодателите считат, че екипът на Марк Зукърбърг от една година знае за възможността за превъртането на броячите за броя гледания на видеата в социалната мрежа, но е скрил тази информация от тях. Разгаря се нов гигантски скандал, който накара акционерите отново да повдигнат въпроса за махането на Зукърбърг от управлението на компанията.

Преди време Facebook спомена, че е сгрешила в оценките си за броя гледания на видеата и е завишила този показател с 60-80%. Преди няколко часа CNBC съобщи, че всъщност Facebook е завишила броя гледания с невероятните 150-900%

Екипът на Зукърбърг обяснява случилото се не с някакъв умисъл, а с грешка в пресмятанията. Facebook заяви, че не е взимала от рекламодателите допълнителни финансови средства. Но контрагентите са сигурни, че компанията от една година знае за проблема, но не е споделила информацията с тях. Ищците искат компенсация, но засега не назовават сумата.

През последните две години Facebook имаше сериозни проблеми. Тя бе обвинена в разрушаване на демокрацията, след това броят на нейните потребители намаля, наложи се въвеждането на цензура и какво ли още не. Акционерите веднъж вече поставиха въпроса, че Марк Зукърбърг не се справя с управлението на Facebook. Сега отново се убедиха в това.

Но акционерите едва ли ще постигнат нещо, понеже решаващият глас принадлежи на Зукърбърг.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
mmmmБахти115 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Зукърбърг, както всички милионери и милиардери, си е осигурил финансово живота на внуци и правнуци. Защо още стои там и се поти пред сената и цялата общественост?

mmmm
mmmm

Защото за разлика от теб, той е постигнал нещо в живота и не иска да захвърли целия труд на вятъра… Не е всичко до парата(особено след като има милиарди). Който какво няма това търси и иска 🙂

Бахти
Бахти

Време е тази КЛОАКА да бъде закрита.