21.6 C
София

Акционерите на Red Hat одобриха продажбата на компанията за $34 милиарда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.
На 16 януари Red Hat официално съобщи, че акционерите са одобрили продажбата на компанията на американския IT гигант IBM. Това е важна стъпка към закриването на сделката.

За продажбата на Red Hat гласуваха с общо 141 милиона акции на компанията. Против бяха притежателите на 171 848 акции на Red Hat.

Поглъщането на Red Hat от IBM бе обявено още в края на месец октомври миналата година. Според предварителното споразумение, IBM заплаща със собствени средства по $190 за всяка една акция на Red Hat. Това е с 60% повече от пазарната цена на тези акции, ден преди да бъде обявена продажбата на Red Hat.

Към днешен ден пазарната цена на Red Hat е $20,5 милиарда, а на IBM – $113 милиарда. Интересно е, че през изминалите 5 години IBM изгуби почти една трета от своята пазарна капитализация, докато за същото време пазарната цена на Red Hat нарасна със 170%.

Сделката трябва да бъде затворена до края на месец октомври тази година. След като това се осъществи, Red Hat ще стане самостоятелен подотдел в структурата IBM Hybrid Cloud. При това Red Hat ще продължи да развива своите услуги с отворен код и ще се придържа към досегашната си стратегия.

След като се обединим, ще имаме силни лидерски позиции в областта на хибридните облачни технологии, с което ще удовлетворим нарасналото търсене от страна на бизнеса към безопасното прехвърляне на бизнес приложенията в отворена облачна среда“ – каза генералният мениджър на IBM Стив Робинсън (Steve Robinson).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини