Алжир не се шегува, когато става дума за изпитни измами тази година. Страната изключва интернет достъпa както за мобилни, така и за фиксирани връзки за един час след започването на всеки дипломен изпит. Длъжностните лица се надяват, че мярката ще спре всякакви течове на информация за изпитите и опити за преписване. Временното спиране ще продължи до края на сезона на изпитите на 25 юни, съобщи ВВС. Алжир също блокира Facebook в цялата страна през този период.

Ако тези политики ви изглеждат като сурови мерки, то те са такива поради прекъсвания на изпитите през последните няколко години. През 2016 г. тестовите въпроси са изтекли онлайн преди и по време на изпитите. Властите се опитаха да спрат порочната практика миналата година, като поискаха от доставчиците на интернет услуги да блокират достъпа до социалните медии, но това не беше достатъчно ефективно.

По време на изпита, на учениците и училищният персонал им е забраненио да внасят устройства с достъп до интернет в помещенията за изпити. Метални детектори са на място, за да уловят всеки, който е решил да скрие телефона или умния си часовник в чорапите си.

Преследването на измамите се е разпространило чак до печатарските преси на хартия, като са инсталирани фотоапарати и блокиращи мобилните телефони устройства, за да се предотвратят течове. Така властите се надяват, че изпитите ще бъдат твърдо под ключ докато започнат тестовете. Алжир все още обаче има да учи още по отношение на нови начини за улавяне на измами на зрелостни изпити – през 2015 г. Китай започна да използва безпилотни дронове, за да ги засече.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Salif Mehmed Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Salif Mehmed
Salif Mehmed

Кога ще ги стигнем алжирците…