8.4 C
София

Американските военни започват да поставят AR очила на бойните кучета

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Представеният прототип засега използва проводници, но следващият модел на компанията Command Sight ще бъде безжичен. Чрез AR очилата кучетата получават визуални команди, а вградените камери дават възможност на човека да вижда всичко, което вижда и кучето – полезни функции в боя.

Системата, разработена от специалистите на Command Sight се базира на технологията HoloLens на Microsoft. Допълнително е добавен оптоелектронен компонент, преобразуващ светлината в електрическа енергия и когато се налага – електрическата енергия в светлина. Тези AR очила за кучета носят името Rex Specs и вече се използват за защита на очите на бойните животни в армията.

Друго преимущество на новата система е, че тъй като камерата или камерите са поставени в очилата, човекът получава много по-точни визуални данни отпреди, когато камерата се поставяше на гърба на кучето.

Наличен е и визуален индикатор, с помощта на който кинологът може да отправи кучето в точно определена точка в даден регион. А изображенията, които получава човекът му дават възможност за отдалечено командване и управление на кучето. Засега се използват проводници, но следващият модел на Rex Specs ще бъде безжичен.

Военните кучета се използват предимно за търсене на наркотици, взривни вещества и други опасни материали, помагат при спасяването на хора и участват в бойните действия

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини