Анонимните заплашиха Международния съюз по телекомуникации

2
19

Анонимните планират кибератака тази седмица срещу страница на Международния съюз по телекомуникации (International Telecommunication Union, ITU), който е специализирана агенция към ООН и домакин на среща със 190 правителства относно политическият и комерсиалният контрол над Интернет.

Организираната от съюза Световна конференция за международни телекомуникации се провежда между 3-ти и 14-ти декември в Дубай. Срещата е разпалила гнева на Анонимните особено след слух за предложение за контрол над Интернет от страна на Русия.

Експертите твърдят, че такива конспиративни теории едва ли ще станат реалност.

Хактивистите са качили този видео клип миналата седмица, който осъжда заседанието на МСТ и предупреждава за „тежките последствия“ на правата на човека:

В сряда малка група от Анонимните са пуснали DoS атака, която е успяла да свали страницата на МСТ, потвърди Карл Хербергър, вицепрезидент на Radware, компания за сигурност специализирана в решенията срещу кибератаки.

Според Хербергър за сега Анонимните само изпробват инструментите си, а истински голямата атака ще бъде утре.

Хактивистите стоят зад много атаки тази година срещу правителства и корпоративни страници.

Последната среща на МСТ беше през 1988-а година, когато Интернет беше в своя най-ранен период. Хамадаун Тоур, главният секретар на МСТ, споделя, че членовете ще дискутират начини за свързване на милиардите хора по света, които не могат да са онлайн. И въпреки това много организации като Интернет компании, търговски съюзи и природозащитници смятат, че резултатът от срещата ще е увеличена цензура и други стъпки за потъпкването на Интернет свободата.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
luckyboypland Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
luckyboy
luckyboy

Тия палячовци нещо много си повярваха!:baby:

pland
pland

А ти вярваш ли на това,което си написал?!