2.3 C
София

Антипиратска компания помоли Google да блокира IP адреса 127.0.0.1

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

TorrentFreak съобщи, че компанията за борба с компютърното пиратство Vindex е помолила Google да блокира IP адреса 127.0.0.1. Това е направено по молба на партньор на тази антипиратска фирма, който е открил в своя сървър съдържание, нарушаващо авторските права.

В крайна сметка компанията Vindex изпрати на Google официална молба за премахването на адреса localhost от резултатите на търсачката, в съответствие с американския закон за авторското право в цифровата ера (DMCA).

Това е причината, заради която Google трябва да премахне от резултатите от търсенето localhost с IP 127.0.0.1

Виждаме, че е отбелязана препратката 127.0.0.1:6878/ace/manifest.m3u. В описанието на DMCA оплакването се казва, че с нейна помощ потребителите могат да получат достъп до важни данни или да изтеглят неоторизирани футболни клипове, които са защитени с авторски права. Всъщност, този линк сочи към локален файл със списък за възпроизвеждане, най-вероятно за стрийм платформата P2P Ace Stream.

Съвсем естествено, Google не е предприел каквито и да било действия в отговор на това доста странно антипиратско оплакване.

TorrentFreak допълва, че всяка седмица Google получава милиони подобни DMCA оплаквания, с които се иска премахване от резултатите на търсачката на най-различни нежелани адреси. В голям брой от тези жалби има най-невероятни грешки и неточности. Интернет гигантът удовлетворява около 10% от всички тези заявки и жалби.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини