Арестуваха няколко члена на Anonymous в Европа

6
20

При снощната масирана акция на ФБР срещу хакери от групата Anonymous е имало арестувани не само в САЩ, но и в Европа. По-рано през деня стана ясно, че в Америка са арестувани 16 хакери, а сега изтече информация, че в Европа са били арестувани още 5 души, информира BBC.

Един от арестуваните е британски тийнейджър, който е бил задържан в Лондон. Той е само на 16 години. В Холандия властите са организирали акция, при която са арестувани още четирима заподозрени по обвинения в хакерство.

Основната причина за арестите е хакерската атака, при която беше нападната услугата за интернет плащания PayPal. Атаката беше отмъщението на Anonymous срещу финансовата институция, която отказа да работи с Wikileaks. Това доведе до проблеми с финансирането на скандалния сайт.

Общо 14 души от арестуваните са били преки участници в атаката срещу PayPal. Такава е информацията, изнесена от ФБР.

През миналия декември PayPal беше атакуван чрез метода DDoS, който не води до трайни проблеми, а само временно затруднява отварянето на сайта. Това става чрез отправянето на множество заявки, които претоварват сървърите. Тогава със същите методи бяха атакувани и сайтовете на MasterCard и Visa.

Арестуваните в САЩ са жители на различни щати и са се намирали на голямо разстояние един от друг в момента на полицейската акция.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари