Бивш служител на Amazon е арестуван и обвинен от федералните власти в САЩ за кражба на самоличност и извършване на финансова измама. Това разбираме от компанията днес.

Той се казва Ву Анг Нгуен и е бил служител в отдела за поддръжка в Темпе, Аризона

Той е арестуван от ФБР след като Amazon го докладва през юли. Оказва се, че Нгуен е обвинен за нелегитимно възстановяване на пари от покупки на стойност $96 508. Той е възстановявал пари както на себе си, така и на други хора.

Като служител, който се занимава с поддръжката за клиенти, той има правото да възстановява ръчно парите, които са заплатени за някой продукт на Amazon.com платформата. Прокурорите смятат, че той е използвал 8 фалшиви акаунта за покупки. Поръчвал е скъпи компютри и електроника. Направил е над 300 възстановявания на суми. След като парите се източват към него и негови близки, техниката не бива връщана на Amazon.

Хващат го след като установяват фалшивите акаунти. Дигиталните записи показват, че той е извършвал транзакциите от офиса на Amazon докато е в работно време. След като не отговаря на поредица от запитвания за подозрителната активност, Нгуен напуска работата си през месец март.

Оказва се, че въпросният е обект и на друго разследване, този път на Комисията по ценните книжа и борсите

Там той е обвинен, че извършва измами с ценни книжа, които водят до загуби на стойност над $1 милион за 8 брокера.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари