Аржентинската банка Banco Masventas сключи договор с криптовалутната борса Bitex за осъществяване на трансгранични парични преводи с помощта на биткойни.

CoinDesk съобщи, че новата услуга ще стане достъпна за банката още тази седмица. При обработката на международните плащания банката ще използва Bitex като доставчик на услуги.

Нашите клиенти ще получат пълна прозрачност. Те няма да работят с биткойни и няма да ги виждат. Ние само предоставяме услугата, а те нямат допирни точки с биткойна“ – заяви председателят на криптовалутната борса.

От своя страна Banco Masventas каза, че се надява новата съвместна работа да развие и усъвършенства цифровите услуги на банката. По този начин ще бъдат намалени таксите за осъществяването на трансграничните валутни преводи.

Всички медии отбелязват, че тази съвместна работа е първият пример за използване на биткойна от аржентинска финансова институция при осъществяването на международни парични преводи.

Да си припомним, че в началото на месеца компанията Odyssey Group обяви плановете си да инсталира в Аржентина 4000 банкомата с поддръжката на Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
cl500amg_cupe
cl500amg_cupe

за съжаление Аржентина ще е следващата държава (след Венецуела) разпродадена на парче, срещу виртуален въздух.

benz
benz

Приятел, гледам те често се изказваш под тези статии и ми е интересно откъде черпиш информация, за да формираш мнението си? Любопитен съм, понеже дори и името си не можеш да напишеш правилно. Какво е това „купе“, при положение, че всички „CL“ модели са купе? Как разбра, че Аржентина ще бъде „разпродадена на парче“, като в статията се говори единствено за използване на алтернатива на swift системата?

cl500
cl500

‘aha’ стига писа от чужди профили, застани като мъж (всъщност незнам дали си мъж, може да си мъжка К****) зад трибуквения си ник.
Относно въпроса ти, може да погледнеш кои държави застъпват т.нар криптовалути.. ами все са от третия свят – фалирали или пред фалит.

aha
aha

нещо си се объркал пич, не съм само аз който се чуди к’ъв ти е проблема. Очевадно е, че никой не споделя мнението ти, което е разбираемо, понеже си малоумен. Защо реши, че само страни от третия свят „застъпват ?!?“ криптовалутите? Всяка една от водещите страни ги подкрепя. САЩ, Франция, Великобритания, Китай, Корея, Германия. Толкова си жалък в избиването на комплексите си, че си измисляш разни неща, за да … в същност нямам идея за какво го правиш, никога не съм разбирал комплексарите. Мъжка курва е баща ти, че не те е възпитал както трябва и се е задоволил с… Виж още »

saentist
saentist

Биткоин или Блокчеин?

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Южноамериканците само през 20-ти век успяха да си фалират няколко пъти държавите, а сега ще се спасяват със спекулационни несъществуващи активи под формата на въздух и пиксели на монитора. Не че можем да очакваме друго от хора с афинитет към диктатори, наркотрафик и убийства. Бразилия ми е личен фаворит. Най-големия Shithole след Южна Азия. Отговорни са за едно 50% от клиповете с убийства (разчленяване, одиране, обезглавяване, изгаряне, закопаване и т.н.) в bestgore. Непонятно как континент религозен до степен на фанатизъм, 100% християнски, в същото време е един от най-опасните и кървави континенти, където могат да те гръмнат в главата докато… Виж още »

benz
benz

Ето още един палавник който очевидно не може да чете или поне не успява да направи разлика между използване на блокчейн технология и самата криптовалута. За сметка на това е добър в „празноговоренето“.