fbpx
12.8 C
София

Асанж може да получи до 180 години затвор

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Джулиан Асанж бе арестуван в Лондон на 11-ти април. Малко след това властите на САЩ го обвиниха в сговор с цел проникване в компютърната мрежа на Пентагона и получаване на достъп до секретна информация.

Днес към това обвинение бяха добавени още 17 нови точки. Джулиан Асанж бе обвинен в незаконно получаване и публикуване на информация, качването на която в интернет е заплашило националната сигурност на САЩ.

Максималната присъда за всяка една точка по обвиненията е 10 години. Тоест сумарната присъда може да достигне 180 години. Разбира се, това ще стане, ако вината на Асанж бъде доказана. Очаква се неговите адвокати да пледират за нарушаване свободата на словото и Първата поправка на американската конституция, която гарантира това право.

Засега Асанж се намира в британския затвор поради нарушаване на правилата за освобождаване под гаранция. През 2012 година Асанж трябваше да застане пред съда, който да го освободи след плащането на гаранция в размер на 200 000 паунда. Асанж не застана пред съда и намери убежище в посолството на Еквадор в Лондон, където остана 7 години. Сега той излежава присъдата от 50 седмици затвор.

Британските власти дадоха писмено обещание на посолството на Еквадор, че няма да екстрадират Асанж в САЩ. Но това могат да направят властите на Швеция, които възобновиха делото за изнасилване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Марк Твен
Марк Твен
2 години

„В САЩ всеки има свобода на словото, свобода на печата и благоразумие да не се опитва да се възползва от тези си свободи.“

Както става ясно, положението не се е променило от един век насам. Или поне не към по-добро.

Ебааати парчетата
Ебааати парчетата
Отговор на  Марк Твен
2 години

В Русия директно щяха да го екзекутират и руски боклуци като теб щяха да кажат “този е предател”. Лицемери сте, в зависимост отжпредполитанията. Отивай да лъскаш на портрета на юдейското си джудже дето докара Русия до просешка тояга.

Ебааати трола
Ебааати трола
Отговор на  Ебааати парчетата
2 години

Тук иде реч за фалша и лицемерието на щатите, ама от НПО-то нали плащат за постове срещу Русия и Путин – тролчето върти, суче и пак го докарва до спуснатите опорни точки, за да си заработи бялото прахче… Почти като в скеча на Мирча Кришан за краставиците 😀

пипи
пипи
2 години

Що и тука не даваха такива присъди? А не 40 регистрации и 14 присъди за кражба и
мангала пак е на свобода!

Мангалата
Мангалата
Отговор на  пипи
2 години

А нидей сига така батее. Ний нищо лошу ни правиме, просто си береме люцерна, тухли, кокошки, ягнета. За разнообразие от брането, чат-пат пребивами некой пенционер да му наберем пенцииката, или знасилваме някоя гяурка. Ето дори сига утре утиваме да глацуваме за ГРОБ, щото са ни убещали да може да си берем вода и ток направо от жицата/трабата батеееее. Госпот да поживи ГРОБ и ЕУ-саюза, само те се застъпват за нас и ни дават да си берем.

Шишо
Шишо
Отговор на  пипи
2 години

Защото сме руска колония. А на господарите им харесва да мразим свободата, демокрацията, цивилизацията. И затова под маската на закони и политическа класа ни пробутват техния сибирски модел на разпад на държавността, за да може те да я упражняват.
И в Германия има сериозни присъди и в Италия и Великобритания. Не са само САЩ държавата с ред, правила и прилагането им. Всички цивилизовани страни са така. Ирландия, Исландия… малки, ама железни. Но свободни и обичат свободата, демокрацията, цивилизацията.

Какви "сериозни присъди" бе, Ибрикчишо?
Какви "сериозни присъди" бе, Ибрикчишо?
Отговор на  Шишо
2 години

В Германия когато група мургави унтерменши изнасилят немкиня, полицията я увещава да не подава жалба, за да „не се създава етническо напрежение“. Ако тя все пак поиска разследване – хващат миризливите тарамбуки и ги осъждат на… €400 глоба! Която те плащат от месечните си помощи в размер на €1200, измъкнати от джоба на работещия немец. На празници като Нова година немските жени стоят по площадите на немските градове в метални клетки като животни в зоопарка, за да не ги опипват и изнасилват мургавите хъхряци! В Съединените Еврейски Щати (JewSA) когато негрото О’Джей Симпсън закла бялата си руса приятелка, хванаха го… Виж още »

Нови ревюта

Подобни новини