Представители на музикалния фестивал Sonar Music Festival съвместно с института за космически изследвания на Каталония и METI International изпратиха в космоса сигнал с 35 кратки електронни трака за създаването на междузвезден универсален музикален език. Информацията е на inverse.com.

Всички тракове, излъчени към зоната на червеното джудже GJ 237 са криптирани, а музикантите считат, че жителите на другата звездна система (ако ги има), ще трябва да го декриптират. В посланието е включена и богата информация, съдържаща основни математически правила и по-важните достижения на човечеството.

Най-новите изследвания показват, че около GJ 237 се върти екзопланета с благоприятни условия за живот. Музикалните тракове ще достигнат GJ 237 към 2030 година. Евентуалният отговор оттам можем да очакваме не по-рано от 2042 година.

Миналата година учените отправиха към тази звезда сигнали с информация за човечеството. Това бе осъществено с помощта на голямата антена в Норвегия. Астрономите излъчиха информация за разбиранията на хората относно течението на времето и неговото измерване в часове. Изпратена бе и информация за основни математически концепции и геометрични понятия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за