Безос сподели някои детайли за първата лунна мисия на Blue Origin

1
500
В рамките на мисията Blue Moon на естествения спътник на Луната ще се търси вода и други ресурси за изготвяне на ракетно гориво. Джеф Безос заяви, че строежът на основния модул вече е започнал. В бъдеще, междинната база на Луната ще даде възможност на Blue Origin да извършва полети в далечния космос.

Компанията представи плана на проекта Blue Moon във вид на електронно писмо до своите служители. В писмото се казва, че добивът на ресурси от Луната ще бъде първата стъпка към строителството на промишлени предприятия в космоса.

Първият модул на Blue Origin за кацане на Луната ще достави на нейната повърхност няколко тона товар, предназначен за строителството на лунна база. Джеф Безос потвърди пред медиите, че проектирането на модула вече е започнало.

Според Безос, в бъдеще Земята трябва да се използва единствено за отдих и удобен живот. Цялата тежка промишленост трябва да излезе извън пределите на планетата. „Заради бъдещето на нашите деца и внуци трябва да създадем удобни условия за живот на Земята и да дадем възможност на милиони хора да работят в космоса“ – се казва в писмото.

Но преди да започне лунната мисия, компанията на Безос трябва да започне да произвежда ракети за многократно използване – New Shepard, New Glenn, както и мощната New Armstrong.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Последния самурай Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Последния самурай
Последния самурай

Този да не помисли , че си е купил Луната ?