Бета тестът на Starlink струва $99 месечно

4
1072

В края на месец октомври тази година SpaceX започна да изпраща покани за бета тестване на системата за сателитен интернет Starlink. В поканите бяха съобщени цените на необходимото оборудване и месечната цена, както и приблизителните характеристики относно качеството на предлаганите услуги.

Според тази информация, оборудването, което включва фазирана антенна решетка с неголеми размери терминал, закрепване и Wi-Fi рутер, струва $499. Месечният абонамент за използването на сателитния интернет на този етап е $99.

SpaceX предупреждава, че в началото качеството на сателитната интернет връзка, предлагана от Starlink няма да бъде много високо. На този първи етап от тестовете компанията предлага скорост от 50 до 150 Mb/s при латентност от 20 до 40 милисекунди. Възможно са моментни прекъсвания на интернет връзката.

SpaceX добавя, че качеството на връзката непрекъснато ще се повишава с извеждането на нови сателити за Starlink, с разполагането на повече наземни станции, с усъвършенстването на софтуера и т.н. Очакванията на компанията са, че към лятото на 2021 година латентността ще падне до ниво от 16 милисекунди. Разбира се, и цените също ще намалеят.

Има още много бета тестери, които очакват своите писма от SpaceX и искат да вземат непосредствено участие в тестването на сателитния интернет, въпреки обявената от SpaceX информация.

Това лято първите потребители на Starlink измериха скоростта на връзката – до 100 Mb/s с напълно приемлив пинг. Вижда се, че услугата бързо се подобрява.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари