fbpx
-6.9 C
София

Бившият адвокат на Тръмп продава NFT версия на затворническата си значка

Най-четени

Бившият адвокат на Доналд Тръмп, който сгази лука достатъчно, че да се озове в затвора, сега продава затворническата си значка под формата на NFT, защото едно физическо копие от нея не е достатъчно, за да ѝ се придаде заслужената стойност.

Първоначално съобщена от Page Six, новината, че дългогодишният личен адвокат на Доналд Тръмп Майкъл Коен продава на търг дигитална версия на затворническата си значка със сигурност не би изненадала значително всички, които са запознати с бунтарския и причудлив на характер на екипа на Тръмп, когато стане дума за това да привличат внимание около своя живот.

За онези от вас, които не са следили детайли от администрацията на Тръмп припомняме, че Коен беше известен като човека, който оправя проблемите, които Тръмп създава, като служеше повече от десет години на Тръмп и неговото семейство, като беше неотлъчно до него още преди Тръмп да бъде избран за президент, като продължи да изпълнява чинно своята роля и в Белия дом. Добрите позиции на Коен обаче започнаха да се пропукват, когато започна разследването през 2018-та година за евентуалната руска намеса в изборите за президент на САЩ.

Офисът и домът на Коен бяха атакувани от ФБР през април 2018 г., докато той беше разследван за поредица от престъпления, включително нарушения на финансирането на кампанията на Тръмп, както и множество данъчни и банкови измами, което в крайна сметка го изпрати в затвора през май 2019 г., като той излежаваше до юни 2020 г., когато присъдата му беше променена на домашен арест, което главно се случи поради пандемията от коронавирус.

На 22 ноември тази година Коен беше освободен от домашен арест, който наред с това, че разказа, че досега му се е налагало да спасява Тръмп и от обвинения в сексуален тормоз, сподели, че пуска своята затворническа значка и други атрибути, които държат спомена за пребиваването му в затвора, в NFT версия, по-конкретно в платформата Art Grails, като съобщи, че NFT версиите на значката и други принадлежности ще бъдат продадени на търг в Седмицата на изкуствата в Маями този уикенд.

Заедно с явно ценната цифрова репродукция на значката му от Федералната изправителна институция в Отисвил, Коен продава и ръкописна версия на мемоарите си „Нелоялни“, които е написал след разгара на събитията около службата му за Тръмп.

До известна степен е трудно да не изпитаме емпатия към историята на Коен, чиято кариера и живот бяха съсипани от работодател, за когото Коен е давал всичко, и чието име и гръб е пазил с цената на всичко толкова дълго време. Продажбата на NFT изглежда разумен начин Коен да си набави малко приходи, докато стои под домашен арест.

Предстои да разберем кой ще бъде победителят в търга за NFT версията на значката на Коен.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини