fbpx
-2.6 C
София

Microsoft Teams ще показва информация за часовите зони на потребителите

Най-четени

Microsoft работи по проста актуализация за Teams, която трябва да помогне за разрешаването на често срещани проблеми, свързани с кроскултурната работа и сътрудничество.

Според нова информация от продуктовата карта на компанията, потребителите на Microsoft Teams скоро ще могат да се възползват от вградена функция в приложението, която показва текущата часова зона за всеки потребител, съобразена с региона, в който се намира.

„Ще можете лесно да разберете какво е местното време при хората там, където те се намират, като ще можете да разберете и автоматично колко точно часа в момента е при тях. Това ще помогне за по-лесно сътрудничество и по-гладко протичане на взаимните процеси, когато имаме работа между потребители от няколко различни точки по света“, става ясно от информацията в новата пътна карта на компанията

Функцията все още е в етап на разработка, но се очаква да стане достъпна за всички потребители на Microsoft Teams до края на януари 2022-ра година.

Въпреки че малките екипи едва ли ще използват функцията за показване на местното време особено често, тя може да се окаже изключително полезна за служители в по-големи предприятия с колеги, разпръснати по целия свят, или за всеки, който редовно пътува някъде във връзка с работни ангажименти.

Например, възможността за бърза проверка кои колеги са онлайн ще улесни ръководителите на екипи да планират срещи, в които са включени участници от повече от една държава, както и ще помогне за по-доброто делегиране на задачи, които са чувствителни към времето, в което биват изпълнявани и трябва да бъдат синхронизирани между хора и екипи, които се намират в различни часови зони по света.

Междувременно ако някой е включил заглушаването на известията си, новата функция ще сведе до минимум шансовете колега да го безпокои в неподходящ момент с маловажна задача или заявка, тъй като системата ще се съобразява с часовата зона, която отделният потребител е задал.

След преминаването към дистанционна работа много хора също са развили навика да оставят съобщения на колегите, които да открият, когато за първи път влязат сутрин. Въпреки че ползата от тази практика е очевидна, тя има ефекта да накара човека да се почувства бомбардиран, преди да е имал възможност още да отвори хубаво очите си.

Въпреки че новата функция не поставя някакви ограничения в комуникацията между служителите, които да бъдат базирани на часовите зони, в които те се намират, то наличието на тази информация в приложението със сигурност ще бъде полезно за по-гладкото протичане на процесите между хора, намиращи се в различни краища по света.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини