Бившия шеф на MI6: „Няма никакво съмнение, че вирусът SARS-CoV-2 е проектиран“

20
4029

В интервю за The Telegraph сър Ричард Диърлав заяви, че коронавирусът SARS-CoV-2 е с изкуствен произход, понеже неговите ключови елементи не са еволюирали по естествен път, а са интегрирани в него. Това са направили китайските учени по време на изучаването на коронавируса на прилепите. А след това е станал нещастен случай – модифицираният от човешките ръце вирус е излязъл извън стените на лабораториите.

Бившият директор на MI6 цитира ново научно изследване, проведено от професор Ангус Дълглиш от болница Свети Георги в Лондонския университет и норвежкия вирусолог Биргер Соренсон.

В своята научна статия специалистите подчертават, че са успели да идентифицират вмъкнатите участъци, които са разположени по повърхността на шипа на SARS-CoV-2 и обясняват как новия коронавирус се свързва с човешките клетки.

Бившият ръководител на MI6 характеризира това научно изследване като „много важен принос в дебатите, които едва сега започват, и засягат развитието на вируса – от неговото изпуска от лабораториите до разразяването на пандемията„.

„Мисля, че точно тази конкретна научна работа е много важна и изцяло ще промени дискусията“ – уверен е сър Ричард Диърлав.

Наличието на следи от изкуствена модификация на първоначалния природен вирус не означава, че той е проектиран като биологично оръжие.

„Считам, че това е нещастен случай“ – заяви Диърлав и добави, че не вярва да има каквито и да било преднамерени действия от страна на Китай.

Но това съвсем не изключва отговорността на Китай за случилото се. Според Диърлав, Китай трябва да понесе отговорност за новия коронавирус и да даде компенсации за нанесените вреди.

След интервюто на Ричард Диърлав, британското разузнаване MI5 заяви, че счита за недостоверна информацията за създаването на новия коронавирус в китайска лаборатория.

5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари