Бивш специалист на Microsoft обвини Google в саботаж на браузъра Edge

6
1398

В началото на месеца Microsoft официално обяви, че Edge ще се базира на енджина Chromium. След това стана ясно, че по този начин ще се подобри съвместимостта с уебсайтовете и ще се опрости работата на разработчиците на уеб приложения.

Но бившият стажант от екипа на Microsoft Edge Джошуа Бакита (Joshua Bakita) твърди обратното. Според него главната причина за тази миграция е, че Google непрекъснато внася промени в своите уеб-приложения, което води до некоректна работа при другите браузъри. В крайна сметка, Microsoft просто не е успявал да догони Google.

Като пример за това, Бакита посочва добавянето на празен таг <div> в YouTube, който пречи на Edge да използва хардуерното ускорение. Проблемът бе оправен с обновяването Windows 10 October 2018 Update.

Дотогава нашето най-съвременно използване на графичното хардуерно ускорение при възпроизвеждане на видео, значително превъзхождаше това на Chrome. А веднага след като промениха YouTube, те (Google) започнаха да рекламират преимуществата на Chrome спрямо Edge, относно по-дългата автономна работа при гледане на видео“ – каза Бакита в Hacker News.

Но независимо дали Google е сложил нарочно този таг или не, Microsoft сам си е виновен с интегрирането на браузъра Edge в ОС Windows 10. По този начин браузърът получава обновявания веднъж на половин година и внедряването на новi функции се забавя, забавя се и неговото развитие. Но с прехода към Chromium, това ще се промени.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
djagiWho gives a fuck?ПалуестиниецУмерен Ретроградsaentist Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

лол… на кривия х*й му пречело нещо ама забравих какво беше.

saentist
saentist

От Гугъл да се радват че Майкрософт не пуска отинсталатора на хром при всяко пускане на компютъра.

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Щях да кажа че „на меката пишка космите й пречат“ ама някой ме е изпреварил…

Палуестиниец
Палуестиниец

Никой не им е виновен, че 20 години не можаха да направят читав браузър

Who gives a fuck?
Who gives a fuck?

Че то преди да излезе хрома, най-добрия беше мозилата… и-нет експлоръра пак беше смотан! За тия времена, що не се оплакват?

djagi
djagi

Edge не ми е любимия браузър, но е вярно, че Google играят подло. В началото подкрепяха FF с/у IE и Opera, после развиха Chrome и с възможностите които имат го направиха най-популярния браузър. Принудиха Opera да мине от Престо на Уебкит (Хром), а FF почна постепенно да запада от липса на иновации, тромава работа и без солидната подкрепа на главния си спонсор. Гугъл мръснишки играят, а не е като да нямат възможност да влияят на потребителите. Някъде много далеч в миналото им остана девиза „Не бъди зъл“ или нещо от сорта беше.