Основателят на Microsoft вложи $40 милиона в изследванията на организацията GALVmed, които ще дадат възможност за четворно увеличение продуктивността на кравите и ще позволи да оцеляват дори и в най-горещите и бедни страни.

Бил Гейтс финансира генетичните изследвания, които ще доведат до появата на идеалната крава. Новата порода ще може да дава също толкова мляко, като алпийските породи, но ще издържа на африканските жеги.

С изследванията се занимава некомерсиалната организация Global Alliance for Livestock Veterinary Medicines (GALVmed) с централен офис в Единбург, Великобритания. Компанията, специализирана върху генетиката и ваксинацията на животните, получи от основателя на Microsoft $40 милиона за развъждането на идеалната порода крави.

В интервю за BBC Гейтс заяви, че инвестициите от подобен род не само ще укрепят лидерските позиции на Великобритания в областта на иновациите, но и ще подобрят живота в най-бедните райони на планетата. Климатолозите показаха, че увеличението на едрия рогат добитък само задълбочава деградацията на околната среда. На тези думи Гейтс отговори, че трябва да се избере между потенциалната вреда на климата и реалната полза за гладуващите хора.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Radical VisionАхОх Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АхОх
АхОх

Съжалявам животните които ги мъчат ужасно … но такъв е живота, всеки иска да яде телешко варено.

АхОх
АхОх

Чудя са отрицателните гласове дали са защото ми е мъчно, че мъчат животните или че всеки иска да яде месо ?

Radical Vision
Radical Vision

Палците са щот искат да ти дупчат мръвката (задника) явно мислят, че си жена..