Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс публикува първия си годишен отчет Goalkeepers, в който са отразени световните достижения в здравеопазването, както и нерешените глобални медицински проблеми. Според това изследване, най-голяма заплаха за човечеството са инфекциозните и хроничните болести, от които боледуват хората както от развиващите се, така и от развитите страни.

В отчета Goalkeepers са събрани основните постижения в здравеопазването и в борбата с бедността. През последните 25 години значително са се понижили показателите на детската и майчината смъртност. През този четвърт век повече жени са получили достъп до контрацепции.

Почти двойно са намалели заболяванията от тропически болести, на които дълги години не е отделяно особено внимание. Едно от най-важните постижения в медицината семейство Гейтс счита ваксинацията. От 1990 година до наши дни броят хора, получили 8-те най-важни ваксини се увеличил от 73% на 89%.

Според Бил Гейтс, през следващите години най-голямата заплаха за човечеството са инфекциозните и хроничните болести. Маларията, пневмонията и СПИН по-често се срещат в развиващите се страни. Хроничните заболявания като диабет, Алцхаймер и други се се срещат навсякъде.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс възнамерява всяка година до 2030 включително, да следи промените в здравеопазването и бедността.

Гейтс добавя, че се е увеличила вероятността биотерористи да синтезират убийствен щам, който може да убие над 30 милиона души за една година.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
6 Автори на коментарите
MembИмеОсветленasdfgosho Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sjohn
sjohn

„Гейтс добавя, че се е увеличила вероятността биотерористи да синтезират убийствен щам, който може да убие над 30 милиона души за една година“

Тоя много често взе да повдига темата за биотероризъм и масово измиране не му е чиста работата изобщо.

gosho
gosho

Toя от толкова години иска да прави геноцид гадината мръсна…

asdf
asdf

В момента неговите фондации поробват Африка чрез агенти, които ходят по селата и отпускат бързи кредити дори по места без ток. Български фирми участват в гнусните схеми. Дават се без ипотека на незаконния принцип, че ако един от племето не си изплаща редовно кредита, спират кредитирането на цялото племе. Може да си представите, че това е жив бандитизъм – ако не плащаш от самото племе ще те тормозят.

Осветлен
Осветлен

Евалла, пич! За първи път попадам на толкова подробна и изчерпателна информация по темата. Благодаря, че ни осветли!

Име
Име

ПЛЕМЕ и кредит
пък и без ипотека на сламеният подСЛОН.

Хубаво си го изМИСЛИЛ
стваш за политик.

Име
Име

Германия в пустинята -гейт$ им дава кредити за BMW.

patepis.com/?p=36912

Име
Име

Най бедната в африка : Етиопия по пътищата се движат страшно много камиони и то все големи. Направи ми впечатление, че шофьорите карат доста добре. Приказките за опасното каране на етиопците поне за мен се оказаха неверни. А от друга страна ми направиха впечатление и пътищата. При тези тежки машини, които се движат никъде не видях да има коловози. Не знам как става това и как строят, но такова чудо като коловоз тук няма. Адис Абеба, доволно омазани с кал. Успяхме бързо да си намерим хотел с пералня, че пак му беше дошло времето. Е, тук вече паднах като видях… Виж още »

Memb
Memb

Кога ще ги стигнем африканците ?

Memb
Memb

Судан

В същото време има около 4 дюкяна за мобилни апарати и СИМ карти.

Комуникациите са много развити
и то с пъти по-евтини от България.

СИМ картата струва 3$.

Купих си карта с предплатени минути
и се оказа, че 1 минута разговор с България струва 0,33$.

Memb
Memb

Много чай изпихме в този ден.

А чаят е единственото нещо, което помага в големите жеги.

Ако човек е жаден, задължително пие чай и топла вода,
защото със студена не става номера.

Пак си си жаден.

Memb
Memb

Судан Малко преди да спрем ми направи впечатление, че в пустинята до пътя обикалят хора с детектори за метал. Помислих си, заради многото прочетени пътеписи и информации в интернет, че тук понеже има война са минирали полето и сега търсят мини за да ги махнат. След като спряхме за почивка, към нас дойдоха двама мъже. Естествено, като хора „мразещи“ чужденци и „воюващи“ постоянно първо попитаха дали имаме проблем, имаме ли нужда от нещо и искаме ли вода. Чак след това започнаха да ни разпитват от къде идваме, къде отиваме и се завърза разговор. След около 15 минути при нас спря… Виж още »

Memb
Memb

Суданци отпускат заеми на гейт$ за неговата 100 милона колиба в сиатъл.

Разказаха ни, че на ден човек събира по около 100грама
и видно по пълната бутилка, от която ни показаха златото,
явно си е напълно възможно.

100г *20$ = 2 000$ на ден