Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс публикува първия си годишен отчет Goalkeepers, в който са отразени световните достижения в здравеопазването, както и нерешените глобални медицински проблеми. Според това изследване, най-голяма заплаха за човечеството са инфекциозните и хроничните болести, от които боледуват хората както от развиващите се, така и от развитите страни.

В отчета Goalkeepers са събрани основните постижения в здравеопазването и в борбата с бедността. През последните 25 години значително са се понижили показателите на детската и майчината смъртност. През този четвърт век повече жени са получили достъп до контрацепции.

Почти двойно са намалели заболяванията от тропически болести, на които дълги години не е отделяно особено внимание. Едно от най-важните постижения в медицината семейство Гейтс счита ваксинацията. От 1990 година до наши дни броят хора, получили 8-те най-важни ваксини се увеличил от 73% на 89%.

Според Бил Гейтс, през следващите години най-голямата заплаха за човечеството са инфекциозните и хроничните болести. Маларията, пневмонията и СПИН по-често се срещат в развиващите се страни. Хроничните заболявания като диабет, Алцхаймер и други се се срещат навсякъде.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс възнамерява всяка година до 2030 включително, да следи промените в здравеопазването и бедността.

Гейтс добавя, че се е увеличила вероятността биотерористи да синтезират убийствен щам, който може да убие над 30 милиона души за една година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

12 коментара за "Бил Гейтс назова основните медицински проблеми през следващите няколко години"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz