Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс публикува първия си годишен отчет Goalkeepers, в който са отразени световните достижения в здравеопазването, както и нерешените глобални медицински проблеми. Според това изследване, най-голяма заплаха за човечеството са инфекциозните и хроничните болести, от които боледуват хората както от развиващите се, така и от развитите страни.

В отчета Goalkeepers са събрани основните постижения в здравеопазването и в борбата с бедността. През последните 25 години значително са се понижили показателите на детската и майчината смъртност. През този четвърт век повече жени са получили достъп до контрацепции.

Почти двойно са намалели заболяванията от тропически болести, на които дълги години не е отделяно особено внимание. Едно от най-важните постижения в медицината семейство Гейтс счита ваксинацията. От 1990 година до наши дни броят хора, получили 8-те най-важни ваксини се увеличил от 73% на 89%.

Според Бил Гейтс, през следващите години най-голямата заплаха за човечеството са инфекциозните и хроничните болести. Маларията, пневмонията и СПИН по-често се срещат в развиващите се страни. Хроничните заболявания като диабет, Алцхаймер и други се се срещат навсякъде.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс възнамерява всяка година до 2030 включително, да следи промените в здравеопазването и бедността.

Гейтс добавя, че се е увеличила вероятността биотерористи да синтезират убийствен щам, който може да убие над 30 милиона души за една година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

12 коментара за "Бил Гейтс назова основните медицински проблеми през следващите няколко години"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sjohn
sjohn

„Гейтс добавя, че се е увеличила вероятността биотерористи да синтезират убийствен щам, който може да убие над 30 милиона души за една година“

Тоя много често взе да повдига темата за биотероризъм и масово измиране не му е чиста работата изобщо.

gosho
gosho

Toя от толкова години иска да прави геноцид гадината мръсна…

asdf
asdf

В момента неговите фондации поробват Африка чрез агенти, които ходят по селата и отпускат бързи кредити дори по места без ток. Български фирми участват в гнусните схеми. Дават се без ипотека на незаконния принцип, че ако един от племето не си изплаща редовно кредита, спират кредитирането на цялото племе. Може да си представите, че това е жив бандитизъм – ако не плащаш от самото племе ще те тормозят.

Име
Име
Най бедната в африка : Етиопия по пътищата се движат страшно много камиони и то все големи. Направи ми впечатление, че шофьорите карат доста добре. Приказките за опасното каране на етиопците поне за мен се оказаха неверни. А от друга страна ми направиха впечатление и пътищата. При тези тежки машини, които се движат никъде не видях да има коловози. Не знам как става това и как строят, но такова чудо като коловоз тук няма. Адис Абеба, доволно омазани с кал. Успяхме бързо да си намерим хотел с пералня, че пак му беше дошло времето. Е, тук вече паднах като видях… Виж още »
Име
Име

ПЛЕМЕ и кредит
пък и без ипотека на сламеният подСЛОН.

Хубаво си го изМИСЛИЛ
стваш за политик.

Име
Име

Германия в пустинята -гейт$ им дава кредити за BMW.

patepis.com/?p=36912

Осветлен
Осветлен

Евалла, пич! За първи път попадам на толкова подробна и изчерпателна информация по темата. Благодаря, че ни осветли!

Memb
Memb

Кога ще ги стигнем африканците ?

Memb
Memb

Судан

В същото време има около 4 дюкяна за мобилни апарати и СИМ карти.

Комуникациите са много развити
и то с пъти по-евтини от България.

СИМ картата струва 3$.

Купих си карта с предплатени минути
и се оказа, че 1 минута разговор с България струва 0,33$.

Memb
Memb

Много чай изпихме в този ден.

А чаят е единственото нещо, което помага в големите жеги.

Ако човек е жаден, задължително пие чай и топла вода,
защото със студена не става номера.

Пак си си жаден.

Memb
Memb
Судан Малко преди да спрем ми направи впечатление, че в пустинята до пътя обикалят хора с детектори за метал. Помислих си, заради многото прочетени пътеписи и информации в интернет, че тук понеже има война са минирали полето и сега търсят мини за да ги махнат. След като спряхме за почивка, към нас дойдоха двама мъже. Естествено, като хора „мразещи“ чужденци и „воюващи“ постоянно първо попитаха дали имаме проблем, имаме ли нужда от нещо и искаме ли вода. Чак след това започнаха да ни разпитват от къде идваме, къде отиваме и се завърза разговор. След около 15 минути при нас спря… Виж още »
Memb
Memb

Суданци отпускат заеми на гейт$ за неговата 100 милона колиба в сиатъл.

Разказаха ни, че на ден човек събира по около 100грама
и видно по пълната бутилка, от която ни показаха златото,
явно си е напълно възможно.

100г *20$ = 2 000$ на ден