Бил Гейтс: Пандемията ще продължи до пролетта, но тогава ще има множество ваксини

3
4095

Бил Гейтс е оптимист по отношение на ваксините срещу новия коронавирус. Според него, първите лекарствени препарати, които ще бъдат одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA), ще бъдат ваксините на Pfizer и на Moderna, които показаха 95% ефективност срещу COVID-19. Но съоснователят на Microsoft и съоснователят на фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“ счита, че има още много ваксини, за които медиите все още не са съобщили, но също са много ефикасни. Това са лекарствените препарати на AstraZeneca, Johnson & Johnson и Novavax, както и на редица други фармацевтични компании.

„Почти всички новосъздадени ваксини ще имат високи нива на ефективност“ – каза Бил Гейтс в интервю за CNN в края на миналата седмица. „Оптимист съм, че до месец февруари те ще покажат своята ефективност и безопасност“.

Според Гейтс, светът още не се е измъкнал от тъмните дебри на COVID-19.

Следващите шест месеца ще бъдат много притеснителни“ – каза Бил Гейтс и малко плашещо заяви, че през по-голямата част от зимата дневната смъртност от новия коронавирус може да надхвърли 2000 души. Гейтс е на мнение че ще има известни проблеми с тестването и разпространяването на ваксините срещу новия коронавирус, но счита, че тези предизвикателства ще бъдат решени и няма да са сериозен проблем.

2.2 10 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари