Съоснователят на Microsoft и втори по богатство човек на планетата Бил Гейтс предупреди, че има много голяма вероятност за възникването на мащабна и смъртоносна пандемия.

Гейтс съобщи за потенциален нов и особено опасен грип пред медицинската общност на Масачузетс. Според Гейтс, пандемията само за 6 месеца може да покоси над 33 милиона души.

Бил Гейтс подчерта, че ако ставаше дума за някакво ново оръжие, което би могло да убие 30 милиона души, американското правителство би реагирало светкавично. Но при възникването на биологична опасност, никой не бърза. Песимистичните прогнози на Гейтс се базират на различните научни изследвания и на специализирано компютърно моделиране. Така например, оксфордският проект „Глобални приоритети“ в един от своите отчети от 2016 година посочва пандемията (заедно с ядрената война), като твърде вероятен катаклизъм, с който може да се сблъска човешката цивилизация.

Основателят на Microsoft е на мнение, че създатели на вируса ще бъдат терористичните организации. Той заяви, че се е обърнал към Доналд Тръмп, но той го е препратил към съответните здравеопазващи организации.

Бил Гейтс активно работи в това направление. Фондацията на Мелинда и Бил Гейтс, в която участва и Лари Пейдж, обяви награда от $12 милиона за разработването на универсална ваксина, която може да защити хората от повечето щамове на грипния вирус.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
8 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
радоdjagipix3lAgentpat™д-р Щобе Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

Е колко са 30 милки… един голям китайски град. 3 милиарда трябва да заминат, за да може планетата да си поеме дъх!

ZzZ
ZzZ

зависи от гледната точка , например всички държави на балканския полуостров :))) . що да е един китайски град ? и това е статистика , когато не те касае , когато си част от статистиката мислиш по коренно различен начин :)))

радо
радо

От две години пия всеки ден изтискан лимон с две супени лъжици кленов сироп в 300грама вода. От както съм почнал дори и настинка не съм лепвал.
Пробвайте и вие.

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Д-р Неделя Щонова, защо се криете под този псевдоним „радо“?
И бихте ли ми препоръчали нещо против хемороиди, различно от това да чета тъпи коментари в технологичен сайт, че това само ги изостря…

радо
радо

Тази докторица не съм я чувал, и аз бях скептичен към това сокче, и след няколко тежки гнойни ангини се реших да го пробвам, та чак до сега, вече цялото семейство пием и пари на аптеки не давам за настинки , грипове,вируси и т.н.т

д-р Щобе
д-р Щобе

Против хемороиди, същия тоя лимон, без да се изстисква се вкарва в хемороидния отвор и се държи на топло 2 часа. Без кленов сиров, че ще залепнат гащите

djagi
djagi

Пич, има добавки, които помагат ефективно срещу хемороиди, но, както си и написал, българския народ е глупав и „няма такова нещо“… Разбира се, ако се купуват през Интернет извън България, са значително по-евтини. Една такава добавка е диосмин и хесперидин (активните съставки). Не е химия, това са биофлаваноиди.
А до „радо“ – и какво, ако кленовия ти сироп го разредя не в 300, а в 200 мл. вода?… Смешно… Аман от псевдо глупости, т.нар. супер храни и щуротии… Мислете и четете.

радо
радо

Може и в 100, само че няма да ти е много приятно с цял изтискан лимон

pix3l
pix3l

Направо се обаждай на Бил Гейтс да ти дава 12-те милиона.

Методи Дамянов
Методи Дамянов

Може да има предвид, че жителите на сащ са вредни за планетата Земя?

Agentpat™
Agentpat™

Не жителите, а правителствата на сащ, които изнасят демоНкрация по целия свят!

OSA
OSA

…обзалагам се че и 300млн. да са жертвите ,няма да има и 3 ма американци сред тех. Та… защо да бързат… толкоз труд са хвърлили по новото щамче…

Кольо
Кольо

Бил Гей таковата. Абе тия капиталисти, през последните няколко години всички плашат народа и олигарсите и „учените“ им. Голямо пискане паднА и най-често пискат за нещо, което има много малка, или никаква, връзка с тяхното собствено образование, или поприще.