Бил Гейтс подготвя план в случай на глобална климатична катастрофа

13
2324

Според прогнозите на учени и аналитици, човечеството има само 12 години за да предотврати възникването на глобална екологична катастрофа.

За да не се губи никакво време, екип експерти оглавен от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс изготвя стратегия за оцеляване на човечеството в условията на променен климат. Вниманието на специалистите е фокусирано върху най-уязвите региони на планетата, в които и неголямо затопляне ще нанесе сериозни щети.

В Глобалната комисия за адаптация към климатичните проблеми участват 28 представители от 17 страни, включително Германия, Китай, Канада и Мексико. Новата организация се оглавява от трима души. Това са съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, бившият генерален секретар на ООН Пан Ки-мун и ръководителят на Световната банка Кристалина Георгиева. Към края на 2019 година трябва да е готов докладът на екипа за действия в условията на глобално затопляне.

Гейтс и другите членове на новата организация предлагат намаляването на изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата в най-уязвимите региони. Предвижда се отглеждане на нови сортове царевица и кафе, устойчиви към засуха, както и редица други действия от подобен род.

Business Insider съобщи, че планът за действие ще бъде представен през месец септември 2019 година по време събитие, организирано от генералния секретар на ООН.

Кристалина Георгиева счита, че всеки изхарчен в рамките на тази програма долар ще помогне за икономията на $4-$7 по време на природните катаклизми. „Ние сме последното поколение, което може да повлияе на хода на климатичните промени. И отново ние сме първото поколение, което ще може да види последствията от промените“ – каза Георгиева.

Засега човечеството не бърза да преминава към чиста енергетика. Според данните на Международната енергийна агенция, при сегашните темпове на развитие, към 2040 година възобновяемата енергия ще бъде около 18% от световната консумация на енергия. За предотвратяване на климатичната катастрофа този процент трябва да е 28. Учените отбелязват, че редица критични климатични параметри вече са прехвърлени. Така например, 2017 година бе една от най-горещите в историята, а концентрацията на въглероден диоксид достигна максимума за последните 800 години.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
5 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LTSC
LTSC

Айде първо да си оправи нескопосаната ОС,след това планетата!

5Volta
5Volta

Дет се вика: „Ристартирай и ша са управи! … Ма аз не съм сейвнал…“ 🙂

root
root

да.. яко „парче“ беше 😀

Алекс
Алекс

Хаха, от заглавието подразбрах че плана на Гейтс е да причини глобалната катастрофа. 🙂

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Явно идеята за спасяването на планетата е да спасим възможно най-много и най-безполезни паразити от смърт. От гледна точка на Земята, плана на Гейтс е нещо като раковите клетки да придобиват устойчивост на терапиите и да се развиват и разпространяват по-бързо и ефективно докато порязаяват организма.

Любопитен
Любопитен

Много си умен, твоята фондация или компания с какво се занимава, искам да знам от любопитство. Къде са ти докладите и разработките, защото си много умен и искам да прочета нещо за теб.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Основния предмет на дейност на моята компания е изучаването, анализирането и категоризирането на глупавите отговори в Калдата. Обобщените резултати от последните ни проучвания ще съобщим на специално организиран семинар в Чирпан на 24.11.2018. Дотогава можеш да следиш нашата активност на сайта на фондацията ни с нестопанска цел на адрес wwww. da mi qdesh madurite . org

Европеец
Европеец

Хора без образование, квалификация и конкретни резултати дават акъл на международни и признати личности.

Изидоро
Изидоро

Пак плаши Бил Гейтс с несъществуващи проблеми. Нека погледнем кои са в този „комитет за спасение“ – Бил Гейтс, Бан Ки Мун и добре познатата ни кобра Кристалина Георгиева. Която щеше да променя генофонда ни с масово заселване на мигранти. Тези тримцата са верни и послушни проводници на Новия световен ред. Бил и Мелинда Гейтс от години имат фондация, която се грижи за намаляване на населението чрез ваксини. Бан Ки Мун беше един изпълнителен бюрократ като генсек на ООН и насърчаваше енергично европейските страни да отворят вратите си за мигранти-бежанци. Кристалина Георгиева е алчна и послушна кариеристка, мадам „йес“, която… Виж още »

Изидоро
Изидоро

„Така например, 2017 година бе една от най-горещите в историята, а концентрацията на въглероден диоксид достигна максимума за последните 800 години“

Това са абсолютно неверни и недоказани твърдения! Няма точен и надежден метод за измерване на концентрацията на CO2 във въздуха, а да не говорим за определяне на СО2 емисиите през последните 800 години – абсолютно смехотворни!
Така наречена „средна температура на Земята“ е една абсолютна безсмислица. Всеки си спекулира с нея и си я наглася както му е удобно. Няма такава „средна температура“ !

Изидоро
Изидоро

И най-нелепото в обвиненията на тези трима паразити е , че хората са виновни със своята дейност за евентуално „Глобално затопляне“. Не се вземат под внимание циклите в Слънчевата активност и други чисто природни фактори. НЕ. Директно се обвинява човешката дейност и по-специално традиционния добив на ел. енергия и изкопаемите горива. Целта на цялата тази измама и инсинуация е да се ударят държави като Китай, Русия, Индия, Бразилия , Венецуела икономически и политически.

Изключете коментарите
Изключете коментарите

„елта на цялата тази измама и инсинуация е да се ударят държави като Китай, Русия, Индия, Бразилия , Венецуела икономически и политически.“ – Точно обратното – с решенията от Киото се дава толеранс именно на тези държави + Турция и Пакистан като им се дава грант от години, в които те могат да продължават да правят това, което правят за сметка на развития запад – САЩ, Западна Европа, Канада, Австралия и т.н., които трябва тотално да променят производствените си мощности. Т.е. с решението се казва, че ако сте бял и сте от Запад и сте представител на демокрацията и капитализма… Виж още »

Човек
Човек

… И първата голяма цел на тази организация ще бъде да се построи укрепено убежище за тия тримката за, да могат да преживеят катастрофата и да продължат да планират светлото бъдеще за тия от хората дето са успели да оцелеят .