Бил Гейтс ще учи пътниците на авиолиния как функционират компютрите

0
394

Основателят на Microsoft Бил Гейтс ще е звездата в нови мини-серии, които ще учат пътниците на полетите на Alaska Airlines за начина на функциониране на компютрите, съобщават „Сиатъл Таймс“.

Инициативата е дело на авиокомпанията, Code.org и Khan Academy. „Как работят компютрите“ (How Computers Work) ще е продължение на сходни серии на Code.org за начина на функциониране на Интернет. Неформалната организация Code.org е базирана в Сиатъл компания, основана от братята Хади и Али Патрови. Компанията получава инвестиции от големи имена, като Amazon и Microsoft и лично от шефовете на двете компании, Джеф Безос и Бил Гейтс.

Освен Гейтс, „Как работят компютрите“ ще включват Нат Браун – един от създателите на конзолата Xbox, и други известни имена от IT индустрията. „Независимо дали използвате персонални компютри, смартфон, носимо устройство автономен автомобил или свързани смарт уреди, същите принципи обясняват как всички тези устройства функционират“, споделя Гейтс в специано изявление по повод излизането на сериите. Освен в самолетите на американската авиокомпания, те ще бъдат достъпни онлайн, както и на страницата на Code.org.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за