Всяка година фондацията на Бил и Мелинда Гейтс публикува писмо, в което се разкрива благотворителната дейност на фондацията и се отговаря на най-различни въпроси.

И тази година семейство Гейтс отчете по какъв начин са харчени парите на фондацията, какви са отношенията с Доналд Тръмп и защо работят предимно с корпорации.

В ежегодното писмо от името на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс филантропите отговориха на редица „трудни въпроси“, свързани с тяхната благотворителна дейност. В тази публикация семейство Гейтс каза, че всяка година дават помощи на развиващите се страни в размер на $4 милиарда, а за САЩ отделят около $500 милиона, като по-голямата част от тази сума се използва за образователни програми. Семейство Гейтс обясни, че дава повече на развиващите се страни, отколкото на Америка, понеже по този начин наистина спасяват човешки животи.

В писмото се казва, че от основаването на фондацията до днес, за ваксини са дадени $15 милиарда и по този начин световният показател за смъртността при децата е спаднал двойно, считано от 2000 година.

В това писмо филантропите признаха, че техните финансови възможности отварят пред тях редица врати, които са затворени за обикновените хора. Мелинда Гейтс сподели, че е „несправедливо да имаме толкова голямо богатство, докато милиарди хора по света имат нужда от нещо„.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Фишкойн
Фишкойн
3 години

Ма, да копи малко шиткойньи. Ко е туй такоа…

Име
Име
3 години

Мелинда си МИСЛИ че има $ ,
ако знае как jp morgan са и забили $ във високо рискови деривати
ще се разплаче.

lll
lll
3 години

Живи да ги оплачеш. Ми като не е справедливо, какво правят по въпроса?

Tralala
Tralala
Отговор на  lll
3 години

Те правят глупако, само че такива цървули като тебе не го виждат защото не виждат по-далеч от собствените си проблеми. За разлика от прехваления Джобс, тези хора са дали много повече на света с благотворителната си дейност.

жик-так
жик-так
Отговор на  Tralala
3 години

и ко правят по въпроса? Дават пари на неграта да се образоват и размножават и да им светне лампичката кво аджеба правят в гза на географията… я да отидем към Европа да мизерстваме там…

гошо
гошо
Отговор на  жик-так
3 години

i Ти си баси тАпака ?

гошо
гошо
Отговор на  lll
3 години

Ти си баси тАпака 😀

Име
Име
3 години

На какво се дължи дисбаланса 90% да нямат/10% да имат ?

Бил Гейст никаква програма не е написал.

Пол Алън на късмет успява да напише на бейсик 2+2=?
на чужд компютър.

Име
Име
Отговор на  Име
3 години

youtu.be/4IM0SvIiMI4

Име старши
Име старши
Отговор на  Име
3 години

С тези избираеми имена става забавно

Ревю
Ревю
3 години

Бившият диpeĸтop в Сrеdіt Ѕuіѕѕе Grоuр Πaтpиc Льocĸoдpoн бe ocъдeн нa 5 гoдини зaтвop зapaди бaнĸoви злoyпoтpeби oт cъд в Жeнeвa. Toй бe пpизнaт зa винoвeн зa oтĸлoнявaнeтo нa милиoни фpaнĸoвe oт ĸлиeнтcĸи cмeтĸи, зa дa пoĸpиe нapacтвaщитe тъpгoвcĸи зaгyби в eднo oт нaй-гoлeмитe финaнcoви пpecтъплeния в швeйцapcĸaтa иcтopия. C дeйcтвиятa cи 54-гoдишният бaнĸep yмишлeнo e пpeдизвиĸaл зaгyби зa 143 млн. швeйцapcĸи фpaнĸa (152 млн. дoлapa) и личнo ce e oбoгaтил c 30 млн. фpaнĸa (32 млн. дoлapa). „Гpeшĸитe, дoпycнaти oт oбвиняeмия ca cepиoзни и ca извъpшвaни в пpoдължeниe нa 8 гoдини. Heгoвитe мoтиви пo cъщecтвo ca eгoиcтични, движeни oт… Виж още »

Ревю
Ревю
Отговор на  Ревю
3 години

Заместваш грузинси с Бил Гейтс и разбираш какво е ставало в UBS .