Биографичната книга на Сатя Надела „Да натиснем REFRESH“ бе издадена на български

2
362
Издателство „Хермес“ издаде на български език биографията на Сатя Надела „Да натиснем Refresh”. Книгата, чийто предговор е подготвен от Бил Гейтс, може да бъде закупена на български език от ноември т.г.

В биографията си Сатя Надела споделя визията си за бъдещето и защо мисли, че хората, организациите и обществото могат и трябва да се трансформират в стремежа си към нови енергийни източници, нови идеи и постоянна промяна.

Тази книга е за личната трансформация, за промените в „Майкрософт“ и технологиите, които скоро ще окажат огромно влияние върху живота на всички хора. Тя оповестява настъпването на нова ера в дигиталните иновации – като изкуствения интелект, смесената реалност и квантовите компютри. Тя показва как хората, организациите и обществата могат и трябва да се променят – да натиснат бутона Refresh – в непрестанното си търсене на нова енергия и нови идеи.

Главният изпълнителен директор на „Майкрософт“ – Сатя Надела, разказва за изумителния си път от детството си в Индия до заставането му начело на компютърния гигант в условия на тежка конкуренция и остра нужда от обновление

Той разкрива как е променил корпоративната култура на компанията и е помогнал „Майкрософт“ да преоткрие истинската си същност: създаването на могъща технология, достъпна за всеки човек и всяка организация.

От гледната си точка не само на инженер и ръководител, но и на филантроп, Надела очертава визията си за развитието на технологиите в помощ на обществото. Той призовава лидерите по цял свят да се стремят към интензивното им въвеждане и обучението на следващите поколения. Не просто с цел икономически растеж, а най-вече в името на по-добро бъдеще за цялото човечество.

Сатя Надела е главен изпълнителен директор на Майкрософт от 4 февруари 2014 г. Преди това заема ръководни позиции в корпоративните и потребителски отдели на компанията. Родом от Хайдарабад, Индия, Надела живее в Белвю, Вашингтон. Има бакалавърска степен по електроинженерство от Mangalore University, магистърска степен по компютърни науки от University of Wisconsin – Milwaukee, както и магистърска степен по бизнес администрация от University of Chicago. Надела е член на Борда на настоятелите на Fred Hutchinson Cancer Research Center, както и член на Борда на директорите на Starbucks. Женен с три деца.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Глупака който създаде безумието вирус 10 е написал книга??? Накъде отива света!

Rens1o
Rens1o

Ако циганинът беше филантроп, щеше да направи безплатна базова версия на Windows, а не да надува цените и да бута телеметрия навсякъде, където има възможност.