Новата криптовалута Bitcoin Cash след един част търгове на борсата поскъпна от нулата до почти $315. След разкола, биткойнът умерено поевтинява. Експертите считат, че „гражданската война“ между хората създали криптовалутата и хората занимаващи се с нейния добив, едва сега започва.

Както бе планирано, разделянето на биткойна стана на 1 август в 15:50 часа. За броени минути след началото на търговете в Хонконг, цената на Bitcoin Cash (BCH) нарасна от 0 до 10% от цената на стария биткойн. След още един част тя се вдигна до $315. В същото време биткойнът започна да поевтинява. За около 20 минути курсът на BTC слезе от $2818 до $2757 и по този начин загуби около 2% от цената си.

Много аналитици считат, че новата криптовалута ще има успех, понеже преимуществата на Bitcoin Cash ( BCC) пред обикновения Bitcoin (BTC) са неговата ниска цена и по-бързото осъществяване на транзакциите в блокчейна. BCH е по-удобен за добив, понеже дава възможност за увеличаване размера на изчислителния блок до 8 MB.

Притежателите на биткойни след разделянето би трябвало да получат допълнителни доходи, понеже могат да получат същия брой токени от новата криптовалута. Но това може да стане, само ако съответният посредник или съответната борса поддържат Bitcoin Cash. Това може да се окаже проблем, понеже много борси отказват да признаят BCH.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари