Информацията, че в Bitcoin обществото може да се избегне „гражданската война“ се оказа невярна. На 1 август в 15:50 часа в биткойн блокчейна ще бъде осъществен разкол и ще се появи алтернативната криптовалута Bitcoin Cash.

Разделянето се наложи поради това, че пулът на китайските потребители, занимаващи се с добив на цифрова валута, не се съгласи с параметрите на обновяването. известно под името SegWit2x, което увеличава изчислителния блок от 1 на 2 MB. Несъгласните изглежда са малцинство, но зад тях стоят гигантските китайски ферми за добив на Bitcoin – гигантски рафтове с графични процесори, използвани за добив на цифрово злато. Изчислителната мощност на тези по-малък на брой хора е гигантска и на тях не им е изгодно да са заедно с малките. Новата валута се нарича Bitcoin Cash и предлага увеличение на максималния обем на блока до 8 MB, като размерът на блока е променлив.

Създателите на новата система твърдят, че тя е по-добре защитена от атаки и унищожаване на транзакции.

Утре, след 15:50 часа, по-голямата част от биткойн обществото предлага Bitcoin Cash да се счита за алтернатива на биткойна. Но това не е съвсем така. Новата криптовалута има същата история, като биткойна, Просто в часа Х веригата на блокчейна ще се раздели на две алтернативни линии.

Според много анализатори, ще настъпи хаос с частните ключове, електронните портфейли и т.н. Немалко хора считат, че биткойнът е само един и не признават криптовалути, базирани на него.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари