Информацията, че в Bitcoin обществото може да се избегне „гражданската война“ се оказа невярна. На 1 август в 15:50 часа в биткойн блокчейна ще бъде осъществен разкол и ще се появи алтернативната криптовалута Bitcoin Cash.

Разделянето се наложи поради това, че пулът на китайските потребители, занимаващи се с добив на цифрова валута, не се съгласи с параметрите на обновяването. известно под името SegWit2x, което увеличава изчислителния блок от 1 на 2 MB. Несъгласните изглежда са малцинство, но зад тях стоят гигантските китайски ферми за добив на Bitcoin – гигантски рафтове с графични процесори, използвани за добив на цифрово злато. Изчислителната мощност на тези по-малък на брой хора е гигантска и на тях не им е изгодно да са заедно с малките. Новата валута се нарича Bitcoin Cash и предлага увеличение на максималния обем на блока до 8 MB, като размерът на блока е променлив.

Създателите на новата система твърдят, че тя е по-добре защитена от атаки и унищожаване на транзакции.

Утре, след 15:50 часа, по-голямата част от биткойн обществото предлага Bitcoin Cash да се счита за алтернатива на биткойна. Но това не е съвсем така. Новата криптовалута има същата история, като биткойна, Просто в часа Х веригата на блокчейна ще се раздели на две алтернативни линии.

Според много анализатори, ще настъпи хаос с частните ключове, електронните портфейли и т.н. Немалко хора считат, че биткойнът е само един и не признават криптовалути, базирани на него.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LALALALALA
LALALALALA

Планина от трупове на балъци… докато дебелите играчи правят кинтите.

bure_s_barut
bure_s_barut

Май до тука беше с този биткойн, а?! Ще видим…

dkmi
dkmi

Крайно време беше, а и беше нещо очаквано.
Ако ви се търси – потърсете коментарите ми към по-стари статии на тази тема.
А те бяха, че някоя борса ще се срине (това се случи с btc-e), и че биткойна ще се разцепи на две, щото ако не се разцепи – биткойните свършват, понеже така е проектирана тази „валута“.
Сега ще има биткойн и биткойн класик. Едното ще падне на около 1000 долара, другото ще се задържи на около 15-20.
Предвидливо всички биткойн трансакции в момента са блокирани, и дори да имате биткойни – не можете да ги обърнете в друго 🙂