Социалната мрежа Twitter позволи на потребителите да плащат в биткойни на любимите си автори на съдържание. Функцията Tips в момента е достъпна за потребителите на iOS, а за собствениците на Android-устройствата ще се появи през следващите седмици. Интеграцията на биткойн с Twitter не е изненадваща – ръководителят на социалната мрежа Джак Дорси (Jack Dorsey) е един от най-известните поддръжници на криптовалутата.

По-рано можеше да се плаща на любимите автори на съдържание в обикновени валути, използвайки традиционните системи за плащане като приложението Square Cash или Venmo на PayPal. Twitter вече ще интегрира Strike Bitcoin портфейл и също ще позволи на потребителите да добавят „директен“ биткоин-идентификатор (Bitcoin ID) към своя профил. Комисионна към Twitter така или иначе няма да се начислява.

През последните няколко месеца Дорси написа в блога, че се пробва в майнинга на биткойни и дори заяви, че няма нищо по-важно от работата по биткойните и изрази надежда, че тази криптовалута ще донесе мир в света.

Освен това, Twitter обяви в четвъртък, че експериментира с функция, която позволява на потребителите да идентифицират и показват своите колекции от NFT-активи в социалната мрежа. Компанията разказа малко за новия си проект, но заяви, че това е още един начин за подкрепа на създателите на цифрово съдържание.

В допълнение към блокчейн базираните технологии, Twitter има и други планове. По-специално, компанията възнамерява да създаде фонд за подкрепа на собствениците на гласови „стаи“ Spaces, за да стимулира по-широкото разпространение на формата за аудиоразговори. Компанията дебютира с функцията Spaces миналата година – сега потребителите могат да общуват в познатия гласов формат във виртуални аудитории. Очаква се финансовата подкрепа от страна на Twitter да насърчи повече потребители да създават „Живи“ аудиочатове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари