Блокираха придобиването на Time Warner от AT&T за 85 млрд. долара

2
60

Американското Министерство на правосъдието заведе официално дело с цел да попречи на телекомуникационния гигант AT&T да закупи Time Warner и така да сложи ръка на каналите CNN и HBO.

Властите твърдят, че сделката ще навреди на конкуренцията и ще доведе до по-високи цени за крайните потребители.

AT&T обяви, че ще се бори срещу това решение и го заклейми като радикална промяна спрямо антимонополната политика на САЩ. Американският президент Доналд Тръмп възразяваше срещу сделката по време на своята кампания миналата година. Той е и гласовит критик на ТВ канала CNN, който е собственост на Time Warner.

Според изпълнителния директор на AT&T Рандъл Стивънсън, не е изключено именно политическа намеса да е довела до това изненадващо решение. Съдебното дело ще постави началото на интересен прецедент относно сливанията и поглъщанията на високо ниво, тъй като се отнася до компании, които по принцип не се конкурират директно.

Съгласно условията на сделката се предполагаше, че компанията AT&T ще купи Time Warner за около 85 млрд. долара. Time Warner е един от най-големите в света конгломерати в областта на новините и развлекателния бизнес. Той е създаден през 1990 г. чрез сливане на компанията Warner Communications и издателската къща Time Inc.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
И.П.ТалевTrial Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Trial
Trial

Браво на Тръмп – бой по левичарската мафия!
Все по-видно става, как кАмЪнизЪма ги тресе оттам океана…Направо да се окрупнява капиталът и да се свършва с комедията – ааамаха…стига ми са се правили на конкуренти.

И.П.Талев
И.П.Талев

Окрупняване , оедряване един собственик.Един владетел,един цар един бог!!!