Ботове се борят за място в ресторанта

4
31

За да получите маса в най-популярните ресторанти на Сан Франциско е необходимо предварително да я запазите от 30 до 60 дена предварително. Чрез специална уеб-форма за запазване на маси, местата мигновено се разпределят за следващите два месеца.

През последните няколко седмици ситуацията със запазването на маси силно се е влошила. Местните програмисти, които в този град са хиляди, отчаяли се да запазят маса по нормален начин, започнали да пишат ботове, които следят уеб-сайтовете на ресторантите.

Специалистът по компютърна безопасност Диого Моника (Diogo Monica) от Square е написал простичък скрипт, който изпраща електронно съобщение, ако в сайта на предпочитания ресторант са настъпили промени в страницата за запазване на маси. Съвсем скоро Диого забелязал нещо странно: когато в 4:00 сутринта се обявяват свободите маси в сайта, в 4:01 вече всико е заето. Съвършено ясно е, че това е резултат от автоматизирана регистрация на ботове, написани от други програмисти. Дори и освободилите се през деня маси мигновено се резервират.

Ако ситуацията продължи да се развива по същия начин, то бързото запазване на маса в ресторанта ще заприлича на скоростното банкиране на електронните борси. Явно запазването на маса в ресторант на Сан Франциско е толкова желано, че тези технологии явно ще претърпят развитие и ще бъдат прилагани различни оптимизации, за да може да бъде изпреварен конкурента.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари