Докато Mozilla тепърва планира да вгради Tor клиента в браузъра Firefox, браузърът Brave вече направи това на ниво частни раздели (Private Tabs). Новата възможност е реализирана във версия Brave 0.23.

Интеграцията с Tor засега е с бета статут. В описанието се казва, че тя дава възможност да се запази неприкосновеността на личните данни не само на ниво устройство, но и на ниво мрежа. Private Tabs + Tor защитават потребителя не само от подслушване от страна на интернет провайдъра, но и от сайтовете, които регистрират и съхраняват IP адресите на посетителите, използват следящи бисквитки, стартират аналитични скриптове и други подобни.

Частните раздели се отварят от менюто File –> New Private Tab. Потребителят може да отвори обикновен раздел, частен раздел без Tor и частен раздел + Tor. Различните раздели по всяко време могат да работят едновременно.

Brave по принцип е проектиран да защитава неприкосновеността на личната информация. Той по подразбиране блокира рекламата, следящите тракери, скриптовете за добив на криптовалута и т.н. Но след активирането на Tor, защитата значително се подобрява. По този начин сайтовете няма как да видят от кой адрес идва потребителят, понеже целият маршрут на сърфирането е скрит.

Освен като обикновен Tor клиент, браузърът Brave може да работи и като възел за ретранслиране на Tor пакетите.

Да не забравяме, че това е все още бета версия, в която има неоправени бъгове, които предстои да бъдат оправени в следващите версии.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари