Браузърът Mighty работи многократно по-бързо от Chrome, но за неговото ползване трябва да се плаща

5
3705

Основателят на аналитичната компания MixPanel Сухайл Доши (Suhail Doshi) представи браузъра от нов тип Mighty, който се базира на Chromium, но работи не на локалните устройства на потребителите, а в електронен облак, където се осъществява стриймингът на изображенията.

Благодарение  на този подход новият браузър е изключително икономичен на системни ресурси. Той работи много бързо дори и на стари персонални компютри и заема в оперативната памет едва 500 MB, независимо от броя отворени раздели и тежестта на съдържанието в уеб страниците. Благодарение на малкото използвани ресурси, автономната работа на мобилните устройства осезателно се увеличава (средно с по два часа).

Mighty използва електронен облак със сървъри, базиран на Intel Xeon с 16 виртуални процесорни ядра, работещи с тактова честота до 4 GHz. Сървърите имат по 16 GB оперативна памет и графичен процесор на Nvidia.

Браузърът работи с до 4К резолюция и скорост до 60 кадъра в секунда. Засега се предлагат версии само за компютрите и лаптопите на Apple.

Браузърът Mighty може да се използва само чрез месечен абонамент от $30. Осигурена е максимална информационна сигурност чрез криптиране на трафика от край до край, а латентността е минимална и може да бъде пренебрегната. Всяка година от външни лица ще бъде осъществявана подробна проверка на браузъра и на неговата работна инфраструктура.

2.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари