Светли дни очакват CDK Global.

Бившият главен изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич съобщи новината за новото си предизвикателство. Той възобновява кариерата си, оглавявайки CDK Global LLC, малко известна и скромна компания, оперираща в технологичния сектор. Компанията разработва платформа за електронна търговия и софтуер за управление на финансите, която продава на компании от строителния, автомобилния, земеделския и мореплавателния сектор.

Компанията не е съвсем малка, вземайки предвид печалбите ѝ за миналата година, които възлизат на $2.27 млрд., но определено е далеч по-скромна от бившия работодател на Крзанич и бизнеса им за над $65 млрд. годишно. Изглежда, че той е готов за предизвикателството, споделяйки, че е „въодушевен от възможността да помогне за растежа на тази уникална компания и да я изведе до следващото ниво“. Крзанич ще е президент и изпълнителен директор на компанията, заменяйки на този пост Браян Макдоналд. Освен това, той ще оглави и борда на Global.

Крзанич пое ръководството на Intel преди пет години, помагайки за стабилен финансов растеж, като по време на управлението му, цената на акциите на компанията се увеличиха двойно. Сравнително добрия му период начело на Intel приключи обаче внезапно това лято, а спекулациите относно причината за това бяха разкритие за връзка на Крзанич със служителка на компанията, което е в разрез с политиките на компанията. Извън официалната версия (и не толкова сериозна като довод), мнозина припомнят, че под управлението на Крзанич, Intel изостана сериозно от конкурентите си на пазара и така не успя да се откъсне от традиционните си сфери на влияние – персоналния компютър и дейта центъра. Това позволи на компании, като AMD, Qualcomm и Nvidia да вземат голям дял от влиянието на Intel, докато компанията се опитва да навлезе в новите реалности. Друг проблем при управлението на Крзанич беше появата на уязвимостите Meltdown и Spectre. Освен, че софтуерните проблеми около поправянето им беше уронващ фактор за престижа на компанията, на бял свят се появиха някои сенчести практики на част от висшето ръководство на компанията, че са търгували с вътрешна информация.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Линукс
Линукс
3 години

Намерил си е работа като къса билетчета пред тоалетните на Бил Гейтс, това е истината. Взел е обществена поръчка за тоалетните в София.

Между другото Майкрософт, Епъл и Интел се сриват тоално по приходи, докато Линукс Фондацията набира гигантски средства и скоро ще е на първо място по приходи.