6.9 C
София

Британската армия отмени прясно обявени повишения след гаф с Excel

Най-четени

В британската армия много хора се почесват по главата, след като гаф с Excel таблица доведе до грешно повишение на редица войници.

Снимка от вътрешен имейл на Кралския логистичен корпус (RLC) е стигнала до The Register. Става ясно, че някой от отдела за управление на персонала е сортирал неправилно таблица с успешните и неуспешните кандидати за повишение.

„За жалост резултатите за повишение, публикувани на 6-ти август, 2020, в 09.00 часа, съдържат грешки в селекцията. Те са свалени до поправяне на неточностите.

Това се дължи на грешка в компилирането на резултатите. Работи се върху стопроцентовата им проверка. Новите резултати ще бъдат пуснати утре. За сега е ясно, че са засегнати специалистите по логистично снабдяване, операторите на превозни средства за превоз на цистерни и тези, които искат да бъдат инструктори “, пише в имейла.

За жалост някои от „повишените“ младши офицери ще се окажат отхвърлени. В същото време, такива, които са получили отказ, може да се окаже, че са в листата с повишените.

Авторът на имейла посочва, че е наясно с характера на ситуацията. Ще обмисли какви стъпки да бъдат добавени в процеса, за да е сигурен, че такова нещо няма да се случи повече занапред.

Говорител на Армията обяснява пред The Register:

„Искрено се извиняваме за грешката, която направихме при публикуването на резултатите за повишения на чина. Забелязахме грешката бързо и взехме нужните мерки да поправим стореното възможно най-бързо. В момента се свързваме със засегнатите от проблема, за да им се извиним за грешката. Инцидентът ще ни даде нужните уроци, за да не допускаме подобни неща в бъдеще.“

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини