8.6 C
София

Microsoft с остра реакция срещу Apple след премахването на xCloud от App Store

Най-четени

Apple потвърди пред Business Insider, че xCloud и Stadia са облачни услуги, които не могат да бъдат проверени преди да бъдат пуснати на облачните платформи. Заради това нито една от услугите няма да тръгне на App Store.

Това дойде малко след като тестовата версия за гейм стрийминг на xCloud беше изтрита от App Store. Microsoft заяви големи планове, искайки да докара облачния гейминг през Xbox Game Pass до всички устройства.

Сега компанията отговаря на твърденията на Apple и със сигурност не е доволна. Пред The Verge, говорител на компанията заявява, че Apple е единствената платформа, която блокира потребителите от облачния гейминг и услугите за абонамент като Xbox Game Pass.

Компанията вярва, че Apple редовно третира отделни гейминг приложения по различен начин. Най-често това става чрез прилагане на по-леките правила за приложения, които не са свързани с игри, въпреки че включват интерактивно съдържание.

Има и довод, че на xCloud няма да се появяват игри, които не са оценени за дадена възраст

“Всички игри, които се появяват в каталога на Xbox Game Pass, са предварително оценени от независими организации като ESRB и регионалните му еквиваленти.“, казват от MS.

От Apple са категорични, че всички приложения се преглеждат за едни и същи неща, по еднакви правила, преди да бъдат пуснати в магазина за приложения. Целта е да се защитят клиентите и да се предостави честно и равно поле за изява на всички разработчици.

От Microsoft смятат, че това не е повод, тъй като всяко заглавие в Xbox Game Pass получава рейтинг на съдържанието си от най-големите организации в областта, след много щателна проверка.

Някои хора се шегуват с твърдението на Apple за пълен качествен контрол на своя каталог от приложения. Според тях няма как това да е вярно, предвид наличието на много мобилни игри с измамни микротранзакции, използвано многократно съдържание и нагла кражба от други популярни игри.

Едва ли някой се съмнява, че игрите в Xbox Game Pass няма да са с високо качество. По-скоро идеята на Apple е да се подсигури, че нейната Apple Arcade услуга ще оцелее на iOS, свободна от конкуренция.

В края на изявлението си Microsoft казва:

„Ние вярваме, че клиентът трябва да стои в центъра на гейминг преживяването. Играчите ни казват какво искат да играят, с какво искат да се свързват и какво искат да споделят, без значение къде се намират. Ние сме съгласни с тях.“

Факт е, че упоритостта на Apple да не позволи присъствието на xCloud на iOS платформата е в ущърб на потребителите. Собствениците на техни устройства могат само да се надяват, че „Ябълката“ ще отстъпи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини