Виталик Бутерин, създател на Etherium, за пореден път отправи важни послания в Интернет към криптоентусиастите и хората, завладяни от истерията около цифровите валути.

В началото на тази година, Бутерин посъветва в Twitter, хората да акцентират над общата полза зад идеята на криптовалутите, а не над броят на примамливите нули в стойността им, които се увеличават не с дни, а с часове.

И наистина, идеята зад блокчейна и криптовалутите сякаш се разми с времето. Вместо те да се превърнат в стандарт за разплащане и обмен на стойност, който не зависи от посредници, от банки и държави, от правителствени одобрения и регулации, днес всички говорят за това колко долара е един биткойн.

Тази седмица, Бутерин предупреди за една от най-рисковите страни на криптовалутите: тяхната волатилност.

„Просто напомняне: криптовалутите са все още нов и хипер волатилен клас активи и може да се срине до почти нула по всяко време. Не вкарвайте в тях повече пари, отколкото може да загубите“, написа Бутерин в Twitter.

И нещо също толкова логично и важно: „Ако се чудите къде да вложите спестяванията си, традиционните активи си остават все още най-сигурното място“.

Заедно с тези съвети, Бутерин не пропусна да напомни на последователите си в социалната мрежа да не се предоверяват на хора в Twitter, които предлагат щедри сделки с биткойн. CNBC обясняват, че съветът на Бутерин идва в отговор на няколко случая, в които измамници се опитват да фалшифицират профила му и отправят послания, които са нездравословни. Друга известна личност, която става обект на подобни атаки е Илън Мъск.

Що се отнася до стойността на биткойна, след известни колебания, тази седмица, тя отново тръгна нагоре.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Павлиннякой сиSofia Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

И един обитател да остане на планетата пак ще има измами.
Последният обитател сам ще си направи пирамида и ще участва.

Sofia
Sofia

Шопа :
И сам да съм в рейса , пак ще се блъскам !

някой си
някой си

По тая логика стойноста може да стигне и 1 милион по всяко време. Калдата защо не публикувате истински новини от време на време като събитието на Лиск днес или как ОмисеГо се споразумя с цял Тайланд???

Павлин
Павлин

Защото Калдата е ПИК на технологичните сайтове.