Българската компания Sin Cars тръгва по стъпките на Tesla

7
3210

Българският производител на състезателни автомобили Sin Cars International ЕООД планира да започне публично предлагане на акции (IPO) и по този начин да финансира производството на електромобили.

Българският производител на спортни автомобили, състезаващи се в европейския шампионат GT4, възнамерява да застане редом до известни брандове като Porsche, Aston Martin, Maserati и Tesla. Компанията от Русе иска да набере 20 милиона лева от първичното публично предлагане на акции на Българската фондова борса.

Собственикът на Sin Cars Росен Даскалов заяви: „Нашата цел е създаването на многофункционален малък градски електромобил, който ще се използва за куриерски доставки, таксиметрови услуги и превози. Европейските градове имат нужда от този вид транспорт. Централните градски части скоро ще бъдат затворени за дизеловите автомобили. Китай е далече от нас, а ние можем да предложим много добро качество„.

Даскалов е второ поколение автомобилен състезател и планира да инвестира 40% от акциите си в компания, специално създадена за изграждането на поточна линия за производството на малки, изцяло електрически автомобили.

SIN Cars очаква за 2018 година приходи в размер на $2,3 милиона. Компанията произвежда по около 50 състезателни автомобила годишно за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.

Излизането с електромобили извън градовете все още е предизвикателство, понеже в Европа засега няма достатъчно развита мрежа от станции за тяхното зареждане. Но за градовете електромобилите са много удобни и напълно екологични. Производството на подобни електрически автомобили не е много скъпо, а ниските градски скорости силно намаляват производствените разходи.

Поточната линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 хиляди градски електромобила, които ще са насочени към европейския пазар. Стартът на серийното производство е планиран за 2020 година. „Мечтата ми е да произвеждам по 30-40 електромобила на ден, което е реалистично за пазара, към който сме се ориентирали – големите градове в Европа“, каза Даскалов.

С първичното публично предлагане се заема ЕЛАНА Трейдинг. Може би трябва да се замислим и да си купим акции на SIN Cars.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари