Българската компания Sin Cars тръгва по стъпките на Tesla

7
3137

Българският производител на състезателни автомобили Sin Cars International ЕООД планира да започне публично предлагане на акции (IPO) и по този начин да финансира производството на електромобили.

Българският производител на спортни автомобили, състезаващи се в европейския шампионат GT4, възнамерява да застане редом до известни брандове като Porsche, Aston Martin, Maserati и Tesla. Компанията от Русе иска да набере 20 милиона лева от първичното публично предлагане на акции на Българската фондова борса.

Собственикът на Sin Cars Росен Даскалов заяви: „Нашата цел е създаването на многофункционален малък градски електромобил, който ще се използва за куриерски доставки, таксиметрови услуги и превози. Европейските градове имат нужда от този вид транспорт. Централните градски части скоро ще бъдат затворени за дизеловите автомобили. Китай е далече от нас, а ние можем да предложим много добро качество„.

Даскалов е второ поколение автомобилен състезател и планира да инвестира 40% от акциите си в компания, специално създадена за изграждането на поточна линия за производството на малки, изцяло електрически автомобили.

SIN Cars очаква за 2018 година приходи в размер на $2,3 милиона. Компанията произвежда по около 50 състезателни автомобила годишно за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.

Излизането с електромобили извън градовете все още е предизвикателство, понеже в Европа засега няма достатъчно развита мрежа от станции за тяхното зареждане. Но за градовете електромобилите са много удобни и напълно екологични. Производството на подобни електрически автомобили не е много скъпо, а ниските градски скорости силно намаляват производствените разходи.

Поточната линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 хиляди градски електромобила, които ще са насочени към европейския пазар. Стартът на серийното производство е планиран за 2020 година. „Мечтата ми е да произвеждам по 30-40 електромобила на ден, което е реалистично за пазара, към който сме се ориентирали – големите градове в Европа“, каза Даскалов.

С първичното публично предлагане се заема ЕЛАНА Трейдинг. Може би трябва да се замислим и да си купим акции на SIN Cars.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ЕшрефОглу
ЕшрефОглу

Нещо като бранда Правец.

pen4o
pen4o

Мечтател – Мечтата ми е да произвеждам по 30-40 електромобила на ден.

сдф
сдф

Успех, но това е много трудна задача. Големите автомобилни производители няма да спят.

Пенчо
Пенчо

Сега или никога, ако искаш да успееш в автомобилната индустрия трябва да го направиш в момент на преход какъвто е сега. Големите най вероятно ще фалират и ще се отвори място за нови малки производители като Тесла.

весо
весо

Казваш за Tесла , една компания с 45000 служители и пазарна капитализация над 56 милиарда че е малък производител ?! Интересни мащаби имаш.

Пенчо
Пенчо

Самият Мъск го каз, те са все още малък в сравнение с другите 100 годишни производители.
Питай и троловете разбирачи , те дори мислят че Тесла все още няма да успее.

Аакккдкк
Аакккдкк

А газовото ще е включено в пакета, нали?