Великобритания от 2035 година забранява продажбите на бензинови, дизелови и хибридни автомобили

6
977

Преди две и половина години Великобритания заяви, че изцяло ще забрани продажбите на ДВГ автомобили към 2040 година. Сега правителството на тази страна реши тази забрана да бъде въведена 5 години по-рано – през 2035-та и да важи не само за бензиновите и дизеловите ДВГ автомобили, но и за всички хибридни модели.

Новата дата на прехода към екологично чист транспорт бе анонсирана от премиера на Великобритания Борис Джонсън. Това решение има за цел да помогне за достигането на друга важна цел – нулеви емисии на въглероден диоксид от промишлеността, селското стопанство и другите сектори на икономиката, което трябва да стане до 2025 година.

Интересно е, че през 2018 година британското правителство заяви, че в рамките на програмата Road to Zero Strategy от 2040 година ще забрани продажбите на бензинови и дизелови леки и товарни автомобили. Но ще позволи продажбата на хибриди с много ниски емисии (ultra-low-emissions vehicles).

Сега се казва, че с пет години по-рано ще бъдат забранени продажбите на каквито и да било ДВГ автомобили. Тоест, от 2035 година във Великобритания ще се продават само електромобили или автомобили с водородно гориво.

Въпреки че датата на влизане в сила на новата разпоредба бе преместена с 5 години, британските власти заявяват, че ако бъде възможно, преходът към екологично чист транспорт ще бъде извършен и по-рано.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

„2035 година “ тогава всеки ще ги забрани защото няма да ги има просто 🙂

До тогава - я ХамилЯта, я ХамилЯря... :)
До тогава - я ХамилЯта, я ХамилЯря... :)

След 15 години ще спрат продажбата на НОВИ коли с ДВГ. Още минимум 15 години ще карат току-що купените. Значи след около четвърт век ще е време да запона да обмислям сериозно покупката на електричка… ако всичко върви по план… и ако съм жив още…

Киро Маймуната
Киро Маймуната

Сега на албиона може да си купиш ягуар за 4 бона или примерно някое пежо за 800£ и поне две години да го караш без особени проблеми. Новите електромобили с наполовина преход с едно зареждане струват от 20 бона нагоре… Значи след 5-7г втората употреба пак ще са към 10бона. Съмнителна е съдбата на зарядните станции които все още не са толкова много.Като добавим и факта че все още явно не са колите с унифициран щепсел а поне 4-6 вида.. Надявам се до тогава да го оправят. Обаче доста от сегашните вериги зарядни точки пускат енергия срещу 25-35 пенса на… Виж още »

Красимир
Красимир

Ще връщат коня и каруцата

Technical
Technical

😀 Каруците в България няма изглед скоро да бъдат забранени, защото циганите са агресивни и нападат на тумби ченгетата. След електромобилите вероятно ще станат масови летящите електромобили, а циганите пак ще препускат с каруци по улиците. 🙁 Аз съм фен на електромобилите, защото когато започне масовата им продажба, руснаците и арабите ще трябва да започнат да работят или да се връщат на камилите/северните елени.

☂️🥂🗽💒❤️💜 anti hate machine
☂️🥂🗽💒❤️💜 anti hate machine

Нали ти е ясно, че газът се ползва от цял свят за отопление и производство, а петролът е в почти всико, което виждаш и ползваш?

Не си за технически сайт.