Президентът на Венецуела Николас Мадуро задължи нефтената компания PDVSA, нефтохимичната Petroquimica de Venezuela (Pequiven) и корпорацията CVG, занимаваща се с разработването на полезни изкопаеми, да извършват част от сделките си с използването на националната криптовалута El Petro.

От днес компаниите PDVSA, Pequiven и CVG са задължени да извършват транзакциите по покупко-продажбите чрез El Petro“ – зави Мадуро в държавния ефир.

Президентът на Венецуела се разпореди консулските такси на посолствата на Венецуела по целия свят, да се събират с използването на Petro. Освен това, в отговор на Националната асоциация на въздушните превозвачи Мадуро заяви, че е разрешил горивото на самолетите да се извършва с националната криптовалута и утвърди правото на хотелите, ресторантите и туристическите обекти на Венецуела да приемат разплащания в El Petro.

А в неотдавна публикуваната бяла книга се казва, че обезпечената с нефт и полезни изкопаеми криптовалута Petro съвсем скоро ще започне да се приема като платежно средство за плащане на данъци, глоби и комунални услуги.

Малко по-рано стана известно, че за един ден предварителните продажби на Petro са в размер на $375 милиона. Сега всички се питат, дали Венецуела ще може да възроди икономиката си чрез обезпечена криптовалута.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
stormofbloode-milАхОхSofia Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Sofia
Sofia

Нармериха работа на АНС да разбие кода на el petro

elpetro.gob.ve/index-en.html

АхОх
АхОх

Каква е разликата между национална хартиена, цифрова па ако речеш и женонна валута?!
Държавата казва 1 жетон = 1 цифров = 1 банкнота …. все тая.
Ако гледам числата в банката това също не е истинка физичеста пара… виртуална цифра е.
Та да се каже как те разпродали криптовалутата с цел да си помислим че са направили печалба е подвеждащо.

Все едно напечатали повече банкноти и ги пуснали на пазара… не виждам разлика.

АхОх
АхОх

РЕДАКЦИЯ Дали пуснали криптовалута или напечатали повече банкноти и ги пуснали на пазара… не виждам разлика. Национална валута 1 банкнота = 1 цифрова единица. Инфлация има дори с биткойна защото цената му расте… това е като инфлацията,…. ако млякото струва 1 биткойн то вчера цената му е била 100 лева , а днес 1000 лева. Е каква е разликата или доброто на криптовалутите?! Ааа казваха как били ограничени и като стигнат максималното си число не може да се правят повече. Ами ако частните милиардери ги изкупат всички то държавата какво ще прави като няма какво да се разменя?! Парите били… Виж още »

e-mil
e-mil

Поскъпването на биткойна е дефлация, а не инфлация. Да, и тя като инфлацията е опасна, но няма общо с цената на стоките.

stormofblood
stormofblood

При такива новини, са ми по-интересни коментарите. Винаги някой икономически професор се изказва и ми е много интересно и научавам много нови неща.