Президентът на Венецуела Николас Мадуро задължи нефтената компания PDVSA, нефтохимичната Petroquimica de Venezuela (Pequiven) и корпорацията CVG, занимаваща се с разработването на полезни изкопаеми, да извършват част от сделките си с използването на националната криптовалута El Petro.

От днес компаниите PDVSA, Pequiven и CVG са задължени да извършват транзакциите по покупко-продажбите чрез El Petro“ – зави Мадуро в държавния ефир.

Президентът на Венецуела се разпореди консулските такси на посолствата на Венецуела по целия свят, да се събират с използването на Petro. Освен това, в отговор на Националната асоциация на въздушните превозвачи Мадуро заяви, че е разрешил горивото на самолетите да се извършва с националната криптовалута и утвърди правото на хотелите, ресторантите и туристическите обекти на Венецуела да приемат разплащания в El Petro.

А в неотдавна публикуваната бяла книга се казва, че обезпечената с нефт и полезни изкопаеми криптовалута Petro съвсем скоро ще започне да се приема като платежно средство за плащане на данъци, глоби и комунални услуги.

Малко по-рано стана известно, че за един ден предварителните продажби на Petro са в размер на $375 милиона. Сега всички се питат, дали Венецуела ще може да възроди икономиката си чрез обезпечена криптовалута.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари