Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че възнамерява да обезпечи държавната криптовалута El Petro с 5 милиарда барела петрол – по един барел за една монета El Petro.

Мадуро официално обяви намеренията си в телевизионно предаване и показа подписан документ, доказващ, че Венецуела разполага с подобно количество нефт. Президентът допълни, че с течение на времето, обезпечаването на националната криптовалута ще става и със злато и диаманти и по-точно, с техните залежи, които сега се разработват.

Опозицията на Мадуро предполага, че до реализация на замисленото няма да се стигне, още повече, че националната криптовалута трябва да бъде одобрена от парламента на Венецуела, който е съставен предимно от опозицията, искаща оставката на Мадуро.

Криптовалутата не е нещо ново за затъналата в икономически и политически хаос Венецуела. Жителите на тази държава активно използва биткойна за борба срещу хиперинфлацията. Местният боливар много бързо се обезценява – в края на юли 1$ струваше 10 000 боливара, а на 2-ри декември 1$ бе с цена 103 000 боливара. Според данните на Международния валутен фонд, към месец октомври 2017 година инфлацията във Венецуела е била 800% и през 2018 година може да достигне 2800%.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
марин
марин

познато звучи номера с инфлацията

MAKE BULGARIA GREAT
MAKE BULGARIA GREAT

Така е, комунистически прасета банкрутират една от най-богатите петролни държави заради неадекватната политика. Конънизмът, максизмът, социализмът и всички леви идеологии обричат всяко общество на средносрочен фалит. Историята го е доказала всели път.

Няма как да се постигне комунизъм на този етап, той винаги ще води до това, което виждаш.

Всички комунисти в Сибир! Всички!

комунист
комунист

китай

тъй-тъй
тъй-тъй

Във Венецуела имат много неща – нефт, диаманти, кафе и т.н За съжаление имат и социализъм. А имаш ли социализъм, все едно нямаш нито нефт, нито диаманти…

И.П.Талев
И.П.Талев

Към тъй-тъй.Социализъм може да съществува в много силно социално общество това е написал Маркс.

Atanas
Atanas

Във Венецуела имат много неща – нефт, диаманти, кафе и т.н За съжаление има го и чичо Сам, и той ще направи всичко, за да се докопа до тия благинки – протести, хиперинфлация, революции, а накрая народа „демократично“ ще избере правилния президент, който да даде на тепсия всичко на ФАЩ.