fbpx
2.8 C
София

Вече може да правите Google Meet обаждания чрез Gmail

Най-четени

Google Meet, собствената платформа за видео чат и конференции на Google, от днес е интегрирана директно в Gmail, което улеснява хората да се присъединява към видео разговори.

Промяната означава, че Meet, платформа, която преди беше достъпна само за платените корпоративни потребители на G Suite, сега вече е достъпна безплатно за всички потребители по света, които имат Gmail акаунт.

Чрез интеграцията на Meet в Gmail, Google ще спаси потребителите от необходимостта за превключване между различни приложения и услуги, за да работят, изпращат помежду си документи и файлове и да присъстват в груповите си срещи. Компанията също обяви, че всеки потребител разполага с безплатна версия, с която може да създаде групови разговори с до 100 едновременни участници без ограничение в продължителността на разговорите до месец септември. След това, има вероятност безплатната версия да ограничи продължителността на сесиите до 60 минути.

Какво ново?

„С Meet в Gmail можете лесно да започнете или да се присъедините към групова среща за секунди. Нашата цел е да ви помогнем да следите потока от деня, безпроблемно да превключвате между имейла и видео срещата си и да използвате всички инструменти за комуникация, които можем да предложим“, обявяват Google в публикация в блога по повод новата интеграция.

Опцията да се присъедините или да започнете среща в Meet ще бъде налична на панела отляво в Gmail и понастоящем се въвежда поетапно за милионите потребители на Gmail по света. Google планира да предостави услугата достъпна и до мобилните потребители, но версията на приложението е все още в процес на разработка и се появява съобщение „Очаквайте скоро“.

Google Meet е само една от десетките платформи за видео конферентни разговори, при които се наблюдава огромен скок в използването поради извънредното положение и социалната дистанция, причинени от световната здравна криза от COVID-19. Приложения като Zoom и Microsoft отчитат десетки милиони нови потребители и огромен ръст, който е несъизмерим спрямо ръста за миналата година по същото време или изобщо когато и да било в историята.

По-рано изпълнителният директор на Google Сундар Пичай обяви, че Meet добавя по два милиона нови потребители всеки ден, докато Microsoft наскоро оповести, че платформата Microsoft Teams бележи 70% увеличение на използването. Средният брой активни потребители на ден в Google Meet за месец април е бил 200 милиона участници.

Zoom от друга страна също не спира да покорява нови върхове, но си имаше и своите слабости. Докато потребителската му база расте като балон, приложението срещна много критики и опасения за безопасността и сигурността, като в ежедневния английски жаргон дори се появи нарицателното „zoombombing“, което по същество означава явлението, когато някой разпространи до уникалния линк за присъединяване в среща в онлайн форуми и в разговора изведнъж се появят стотици непознати участници, които провалят срещата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини