Вижте новото минималистично лого на BMW

4
912

Гигантът в производството на автомобили BMW смени логото си в полза на нов, по-минималистичен дизайн.

Немската марка е очертала черния пръстен около средата на логото и го е заменила с прозрачен, като е придала както на шрифта, така и на синия и белия кръг по-модерен вид. Ако обаче не ви допада особено много, има едно успокоение – няма да го видим съвсем скоро върху автомобилите.

Докато новото лого беше представено на автомобила Concept i4, компанията заяви, че няма „планове“ да го поставя на предната част на масовите автомобили, които произвежда.

Вместо това ще го използва като средство за „комуникация с потребителите и асоцииране на марката“, което означава, че ще се показва в уеб сайтовете и социалните мрежи на BMW, както и в съобщенията за пресата и други медийни комуникации.

Джанс Тиемър, старши вицепрезидент на BMW на отдела по връзки с обществеността, заяви в изявление, че новото лого „излъчва откритост и яснота“, добавяйки „С този нов прозрачен вариант искаме да поканим нашите клиенти повече от всякога да станат част от света на BMW“.

„Допълнителното лого за комуникация символизира значението и уместността на марката по отношение на мобилността, удобството и комфорта от шофирането и бъдещето на личния превоз.“

Настоящото лого на компанията е представено за първи път през 1997 г. и е едно от шестте, които компанията е използвала през своите 100 години в бизнеса.

Каквото и да мислите за логото, едва ли някой има съмнение в качеството на превозните средства предлагани от марката.

BMW в културата

За съжаление, културната асоциация, която масовият американец прави с BMW не е особено положителна. Повечето стари предразсъдъци за водачите на техните автомобили, изразяват, че те обикновено карат с бясна скорост и безразсъдно. Донякъде дори науката потвърждава това – преди две години анализаторска агенция стигна до заключението, че притежателите на автомобили BMW и Audi са склонни да карат по-опасно и бързо, отколкото останалите.

Проучването е проведено по поръчка на търговеца на автомобили Питър Варди, който през дългогодишния си опит също е останал с впечатлението, че голяма част от безразсъдните катастрофи са причинени от шофьори на BMW.

Изследването също така доказва, че водачите на модели на Audi като цяло са по-често замесени в ПТП-та отколкото които и да било други шофьори.

Междувременно в другия край на спектъра, притежателите на автомобили Vauxhall, по-специално тези, които карат сиви коли, са сред най-безопасните и разсъдливи шофьори. След тях се нареждат водачите на Subaru. Разбира се, статистиката няма претенции да направи заключения от последна инстанция, а по-скоро да очертае общата картина на транспортните произшествия и автомобилите, с които се случват.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари