fbpx
-4.2 C
София

Вижте новото минималистично лого на BMW

Най-четени

Гигантът в производството на автомобили BMW смени логото си в полза на нов, по-минималистичен дизайн.

Немската марка е очертала черния пръстен около средата на логото и го е заменила с прозрачен, като е придала както на шрифта, така и на синия и белия кръг по-модерен вид. Ако обаче не ви допада особено много, има едно успокоение – няма да го видим съвсем скоро върху автомобилите.

Докато новото лого беше представено на автомобила Concept i4, компанията заяви, че няма „планове“ да го поставя на предната част на масовите автомобили, които произвежда.

Вместо това ще го използва като средство за „комуникация с потребителите и асоцииране на марката“, което означава, че ще се показва в уеб сайтовете и социалните мрежи на BMW, както и в съобщенията за пресата и други медийни комуникации.

Джанс Тиемър, старши вицепрезидент на BMW на отдела по връзки с обществеността, заяви в изявление, че новото лого „излъчва откритост и яснота“, добавяйки „С този нов прозрачен вариант искаме да поканим нашите клиенти повече от всякога да станат част от света на BMW“.

„Допълнителното лого за комуникация символизира значението и уместността на марката по отношение на мобилността, удобството и комфорта от шофирането и бъдещето на личния превоз.“

Настоящото лого на компанията е представено за първи път през 1997 г. и е едно от шестте, които компанията е използвала през своите 100 години в бизнеса.

Каквото и да мислите за логото, едва ли някой има съмнение в качеството на превозните средства предлагани от марката.

BMW в културата

За съжаление, културната асоциация, която масовият американец прави с BMW не е особено положителна. Повечето стари предразсъдъци за водачите на техните автомобили, изразяват, че те обикновено карат с бясна скорост и безразсъдно. Донякъде дори науката потвърждава това – преди две години анализаторска агенция стигна до заключението, че притежателите на автомобили BMW и Audi са склонни да карат по-опасно и бързо, отколкото останалите.

Проучването е проведено по поръчка на търговеца на автомобили Питър Варди, който през дългогодишния си опит също е останал с впечатлението, че голяма част от безразсъдните катастрофи са причинени от шофьори на BMW.

Изследването също така доказва, че водачите на модели на Audi като цяло са по-често замесени в ПТП-та отколкото които и да било други шофьори.

Междувременно в другия край на спектъра, притежателите на автомобили Vauxhall, по-специално тези, които карат сиви коли, са сред най-безопасните и разсъдливи шофьори. След тях се нареждат водачите на Subaru. Разбира се, статистиката няма претенции да направи заключения от последна инстанция, а по-скоро да очертае общата картина на транспортните произшествия и автомобилите, с които се случват.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Денозавер рептел баце
Денозавер рептел баце
1 година

Сега ако почнат да махат ретроградният си дизайн от края на 90-те и 2000’s с тези cheesy градиенти и други и въведат нещо модерно за интериора като Тесла, където има унифициран минималистичен дизайн и нормален контрол с нормален тъчскрийн, а не колелца и други подобни тъпотии. Само погледнете какви са менютата в интериорите на Мерцедес и БМВ дори от 2020-та година, всичко е late 90’s, yearly 2000’s. Дизайнерите им затворени ли са били и времето за тях спряло ли е?!

Палуестиниец
Палуестиниец
Отговор на  Денозавер рептел баце
1 година

Дизайнът на Мерцедес и БМВ е точно такъв какъвто трябва да е. Врътки и разни бутони са много по-удобни за ползване за разлика от тъч скрийн.
То и колелото е измислено преди хиляди години да не би да кажеш, че било демоде.
Европейските дизайнери си знаят работата.

Доката
Доката
Отговор на  Денозавер рептел баце
1 година

Със този телевизор на централната конзола, където само ти пищи със разни глупости и те разсейва от пътя е много по-безопасно от колкото да имаш едно копче за климатика и една врътка за топло и студено от колкото да цъкаш из 1000 менюта да си пуснеш климатика

Бай Миеле
Бай Миеле
Отговор на  Доката
1 година

Дакотата,
Ти първо си подреди мислите (ако изобщо се разбираш какво мислиш).
После говори, кое е по-безопасно.

Нови ревюта

Подобни новини