Вицепрезидентът на Tesla China заяви, че данните за китайците ще се записват само на територията на Китай

4
588

Вицепрезидентът на Tesla China Тао Лин официално заяви, че компанията ще записва и съхранява всичката информация, събрана в Китай, единствено в локални китайски сървъри. Този жест е отговор на изразените наскоро опасения по повод използването на тези данни в интерес на американското правителство.

Изявлението бе направено на състоялата се наскоро кръгла маса, организирана от Националната комисия по развитието и реформите на Китай (NDRC).

Китайските власти се безпокоят от камерата в електромобилите на Tesla, вградена в огледалото за обратно виждане. Топ мениджърът допълни, че тя засега не е активна, а и по принцип няма да се активира за територията на Китай.

Известно е, че тази камера е предназначена за запис на видео за възможен вандализъм, след като започне работа роботизираната таксиметрова служба на Tesla. Идеята е тези записи да важат пред съда.

Да си припомним, че на всички китайски военни бе забранено да използват автомобилите на Tesla на територията на военните обекти с ограничен достъп, както и да ги паркират близо до жилищата на военните. Тези мерки бяха предприети, понеже китайските военни имат съмнения, че охранителните камери на електромобилите на Tesla могат да заснемат и отдалечени от електрическия автомобил обекти. Илън Мъск категорично отхвърли възможността за шпионаж чрез електромобилите на неговата компания, а след официалното изявление на Tesla China, китайските власти явно няма от какво да се безпокоят.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари