Вкарват лицево разпознаване в машините за самообслужване в супермаркетите

6
908
Софтуер за лицево разпознаване скоро ще бъде въведен в супермаркетите във Великобритания. Това разкриват водещи търговци на Острова.

Основната идея е по този начин потребителите, които купуват цигари и алкохол, да могат да го правят без помощта на служител от персонала, който да потвърди, че клиентът е пълнолетен. Със създаването на софтуера е ангажирана компанията NCR. С помощта на скенер устройството ще разчита възрастта на стоящия пред него.

„Да чакаш служител да дойде, за да потвърди, че имаш 18 години, може да е доста досадно”, споделя Робин Томбс – един от създателите към NCR. „Получава се забавяне, а всеки бърза да се прибере час по-скоро у дома.”

Чрез нововъведенията магазините във Великобритания целят да се намалят допълнително опашките от хора. Създателите уточняват, че данните няма да се пазят в устройствата след идентифицирането на възрастта на клиента.

Очаква се първите тестови опити да се направят преди края на годината. Ако те са успешни, голяма част от големите супермаркети на Острова ще въведат технологията през 2019 г.

 

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари