Вкарват лицево разпознаване в машините за самообслужване в супермаркетите

6
798
Софтуер за лицево разпознаване скоро ще бъде въведен в супермаркетите във Великобритания. Това разкриват водещи търговци на Острова.

Основната идея е по този начин потребителите, които купуват цигари и алкохол, да могат да го правят без помощта на служител от персонала, който да потвърди, че клиентът е пълнолетен. Със създаването на софтуера е ангажирана компанията NCR. С помощта на скенер устройството ще разчита възрастта на стоящия пред него.

„Да чакаш служител да дойде, за да потвърди, че имаш 18 години, може да е доста досадно”, споделя Робин Томбс – един от създателите към NCR. „Получава се забавяне, а всеки бърза да се прибере час по-скоро у дома.”

Чрез нововъведенията магазините във Великобритания целят да се намалят допълнително опашките от хора. Създателите уточняват, че данните няма да се пазят в устройствата след идентифицирането на възрастта на клиента.

Очаква се първите тестови опити да се направят преди края на годината. Ако те са успешни, голяма част от големите супермаркети на Острова ще въведат технологията през 2019 г.

 

 

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бритни
Бритни

„Създателите уточняват, че данните няма да се пазят в устройствата след идентифицирането на възрастта на клиента.“
Не се и съмняваме. И сега като ида без телефон в магазина и после във ФБ ми излизат реклами на нещата, които съм пипал в магазина. Разбира се, че данните няма да се пазят на устройствата. Ще са на Облака. За чий им е да ме снимат и да държат снимките на машината … По-добре в нета.

Ратнемок
Ратнемок

Интересно ми е как пък ще познае пълнолетен ли съм или не ако си пусна брада или тегля една контра с 5-10 години подмладяване…

СЛЕЪР
СЛЕЪР

Веднага след като те разпознае и ти намери профила в социалната мрежа ще установи точно кой си и от къде си.

115
115

И в промаркет имаше такива машини за самообслужване. Издържаха 1-2 седмици и ги махнаха. Малоумна работа, охраната трябваше да следи дали си маркирал всичко и ставаха големи обърквания и опашки.

Бритни
Бритни

Такава става в БГ. В GB е обратното. Само дето не съм усетил каквото и да е забавяне от служител заради алкохол и енергийни напитки. А иначе забавяне има и то огромно поради разминаване в грамажите (най-вече в Теско). На 50-тина артикула, 10-15 пъти трябва да идва служител да се чекира. И заради това смятам, че е пореден трик за маркетингово таргетиране замазан с обяснения за по-бързо обслужване. Да гледат конкретно кой какво купува.

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Те го гледат с една проста абонаментна карта за точки, не им трябват такива машини. Тези машини са началото на премахването на бавното обслужване, но ти трябва малко мозък да го проумееш.